måndag 10 maj 2010

Dzesbo


I lördags var det som sagt dzesbo på programmet. Vigseln var sedan länge avklarad, och kvar var det roliga - SPRITEN och SLAGSMÅLET. Nånej. Men själva bröllopsfesten.


Det låter klyschigt, men det var en sådan där avslappnad tillställning med små korta tal och anekdoter, och inga av dem var långrandiga eller pinsamma. Och god mat! Jag gillade mest de rostade rotsakerna. Och kick-assröran (kikärt- och bönröra). Och köttet. Och potatisgratängen. Och salladerna. Och brödet.

Gott vin var det också, men annat var inte att vänta heller, eftersom bruden omsorgsfullt hade provsmakat och handplockat det rödtjut som serverades. (För den som undrar så serverades det såklart inte Cokis och m&m:s sådär annars, det råkade bara sitta två små barn längst ut på det här bordet).

Framåt kvällen blev det dans. Jag och pappa drog naturligtvis en tango eller två. Däribland Satumaa. När man får dansa Satumaa, då vet man att man är på dzesbo i Finland.

Så länge jag fortfarande tävlade i skidskytte hände det sig att vi övernattade på hotell någon helg, och under en FM-helg gjorde vi så någonstans nära ryska gränsen. På kvällen när vi hade ätit middag på hotellet, började ett band spela i matsalen. Pappa och jag dansade ett par valser innan vi gick upp på rummet. Gemytligt sätt att slappna av och glömma nervositeten för en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar