lördag 22 maj 2010

Bikini [x]

Ytterligare ett sommartecken: jag har köpt en ny bikini idag! I en synnerligen intressant färg. Eller kombination av färger, ska vi säga. Till exempel knallrosa och turkos. Den förra har gjort sitt. Bland annat har den gnuggats av sol, salt och sand på Mallorca, sett Kokkolabeachen vid Sundmun och så har jag haft den som arbetsplagg när jag har klippt gräset på Heimdjäälon. Den är numera i ett sådant skick att jag riskerar bli anhåller för förargelseväckande beteende om jag springer lite opassligt.

Badkläder är för övrigt ett litet helvete att köpa. Prismässigt riktigt kul, för de kostar inte många euron per del. Inte de här vanliga bikinina från H&M, Gina Tricot eller Lindex i alla fall. Men för det första - man (jag) kommer ju inte på att handla bikini förrän det yks-kaks är en riktigt het sommardag. Då slås man av att en tudelad badkostym vore eminent. Kvar i butikerna hänger några sorgliga bikinitrosor i storlek jättestor, och kanske någon liten fransig överdel.

För det andra: handlar man ifrågavarande klädstycken tidigare, typ i april har de ofta inte ens kommit. Bikinisäsongen i butikerna är kort och koncis. Dessutom känns det så väldigt off-season att stå och huttra i yllesockor i provrummet och sådär seriöst trä badkläder av och på sig när det är snö på marken.

Idag hittade jag inte mindre än tre olika bikinin att välja på. En svart med gråaktigt mönster, den var min favoritmodell med en rolig tubtopp och två olika varianter på axelband som man också kunde ta helt bort, men jag lade motvilligt ifrån mig den på grund av färgen. Den förra bikinin var svart, nu ska vi försöka med lite färg.

Följande var en blommig som också hade en rolig övredel med annorlunda snörning. Den annorlunda snörningen kan dock ge upphov till en annorlunda solbränna. Till exempel ett vitt kryss mitt över bröstet. Lade också den åt sidan lite motvilligt.


Den tredje bikinin tog jag med mig hem. Ganska basic bikini annars, satt bra och hade härligt knäppa färger. Knytmodell var det, vilket jag gillar. Gäller att minnas att knyta ordentliga smällknutar om man vistas i officiella sammanhang bara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar