tisdag 11 maj 2010

...och mera igen


Valborgsmässoafton tillbringades uppe på Taberg i Månsarp, Jönköping tillsammans med min kusin E och hennes pojkvän H. För en plattlänning som jag är det bisarrt att det mitt i en liten by sticker upp ett gigantiskt berg med branta klippväggar som folk faktiskt åker för att klättra på. Alltså klättra som i det man gör när man fäster sig med säkerhetslinor, har magnesiumpulver på händerna och allmänt riskerar livet.


På Taberg firar man vårens ankomst på riktigt, med majbrasa och studentsång. Det blåste ganska rejält uppe på toppen, men det var fint. Dessutom fick man köpa fika ifall man ville. Det ville vi.

Sist jag besökte Småland var jag i 16-17-årsåldern, och använde då Taberg för att träna intervallträning. Tio gånger upp längs en liten stig, och tio gånger nedjoggande längs asfaltvägen intill. När jag kom uppstörtande för n:te gången tittade några pojkar som satt och drack kaffe på toppen lite förvånat på mig. "En gång till?!" sa en förvånat.


Jag testade intervallstigen den här gången också. Notera höjdskillnaden i bakgrunden!

5 kommentarer:

  1. Najs me berg å saker, i jämförelse ter se "Mjofjället" som en krater, elder i bästa fall en kulla. :P

    SvaraRadera
  2. Dessutom ljuger bildn liiti, he va faktiskt GRYMT högt å brant. He e annos fiiiint i Småland, rekommenderar varmt ti fara tii!

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. vilken utsikt! jag fattar att du ville ta dig dit upp, men att springa upp och ner tio gånger - var utsikten verkligen värd det ;)

    SvaraRadera
  5. alegni >> Det var jättefin utsikt! Jag måste bara springa upp många gånger för att försäkra mig om saken:P

    SvaraRadera