söndag 16 maj 2010

Logomiddag


Igår samlades nästan alla flickor på klassen hemma hos en av oss för att avsluta det här läsåret - och för många av oss faktiskt även hela studietiden - med middag. Det var knytkalastanke bakom, och alla hade tagit med sig någonting. Jag drog till med skumpa och paj med kallrökt lax, en hade tacopaj, någon hade tomat- och getostpaj, och så var det olika sallader, batonger, tillbehör och vin såklart. Allt var jättegott.


Eftersom tillställningen lämpligt nog utspelade sig under en av de här värmeböljedagarna flyttade vi ganska snabbt ut på balkongen. Drack vitt vin, pratade, lyssnade på sommarlåtar och sjöng med lite sådär hurtigt.


Lite senare var det dags för desserten - jordgubbar med glass och hemgjord chokladsås. Skålarna med innehållen gick laget runt, och i bakgrunden ses en av flickorna som ivrigt häller upp det bruna guldet över sin portion.

Vi satt och talade och vinade i timtal ute på balkongen. Det var lite södernkänsla över det hela faktiskt, och på några av de andra balkongerna gjorde folk samma sak - alltså drack godsaker och pratade, sjöng och skrattade. Det var tal om att dra vidare på något vinglas lite senare, jag hade till exempel gärna testat på åbåt, eftersom jag inte har gjort det en enda gång under mina åboår. Hur som helst hade vi så trevligt att det inte blev av.

Vi gick hem tillsammans i den varma sommarnatten, för det var en sådan även om det bara var maj. Vilken känsla att cykla hem klädd på samma sätt jag kommit, i klänning utan blus eller jacka. Ändå var det varmt.

Tack, fina logo06 för igår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar