lördag 22 maj 2010

"Jo, fast jag är inte i Åbo idag"

Jag har en trevlig kompis här i stan; A, som jag har gått i både lågstadium, högstadium och gymnasium med. Vi delade rum under skriftskollägret, och bodde i Vasa samtidigt något år. När jag hade bott i Åbo ett par år flyttade hon också hit för att studera vidare efter att ha tagit ut en examen och arbetat några år. I somras jobbade vi på samma arbetsplats och brukade träffas i skiftesbytet.

A är en väldigt gullig människa. En sådan där snäll typ, som till exempel frågar om jag vill följa med på bio för att hon och hennes kompisar har en överlopps biljett, och som bjuder på kvällste och fniss i ett mysigt kök i lägenheten hon delar med ett par andra flickor. En sådan som är lätt att komma överens med, som man bara tycker om.

Då och då har vi gått på lunch här i Åbo, och någon eftermiddag har vi tagit en kaffe på något café. Inte så där jätteofta, men ibland. Hon har en sådan lustig humor, och kan kläcka ur sig så roliga kommentarer, ofta utan att själv fatta hur kul hon är. Dessutom är hon super på att fynda roliga kläder på loppis och kan sticka ursnygga vantar och halsdukar och grejer.

Grejen är bara den att i nio fall av tio när jag skickar meddelande och frågar om vi ska ta kaffe eller lunch eller promenad eller vad som helst, så är svaret: "Jag är i Kokkola/Seinäjoki/Stockholm/Vasa/Hesa idag". Nästan alltid när jag kommer på att "Hey, nu ska jag fråga om A kommer på kaffe!" så tänker jag att hon antagligen inte är i Åbo. Så skickar jag meddelande och får det bekräftat - hon är inte här.

De senaste fyra-fem gångerna jag har frågat efter henne inleds svarsmeddelandet med "FLABB!" och sedan en förklaring om var hon är idag. Komiskt! Det säkraste tecknet på att A är utomstädes är alltså att jag får lust att gå på kaffe med henne:D

Eller så hatar hon mig och gömmer sig under sängen medan hon textar: "FLABB! Jo, alltså jag skulle gärna komma. Men jag är, eh... på ett oljeborrtorn utanför Grönland under veckoslutet..."

Jag skickade nyss ett meddelande, och fick som väntat det där svaret som börjar "FLABB! Jag är i....." :D

2 kommentarer:

  1. Haha, va snällt skrivet:) Men du kan ju fara o knacka på hos mig o se ifall ja ljuger eller int :P Förresten så sku ja no ha borda lömn i Åbo, he e int alls lika varmt hii i Kökkölä. Vill bli bruuun!

    SvaraRadera
  2. Nee, ja litar noo på de:P Tu verkar bara vara en kvinna som hindar flytt på de mytji. Tu kan befinn de nästan vann som helst - allt från New York ti Soldatskär.

    Ida ere noo svalari å liti duggregn i Åbo. Men he va skönt såläng e va! Hoppas e blir varman somar i Kökkölä iaf:)

    SvaraRadera