fredag 21 maj 2010

Dagens boktips (ninna-ninna-ni-na... osv)


Dagens boktips är ett anti-tips! Den här pocketboken köpte jag... innan jag skulle fara över till Sverige häromveckan. Tänkte att det nog blir bra som tidsfördriv på båtar och bussar och tåg. Jag blev faktiskt överraskad angående bokens kvalitet. Den var nämligen värdelös.

Det som gör storyn så råddig är att det förekommer ungefär sjuhundrafjorton karaktärer, så man har ingen möjlighet att hålla koll på alla. Det som ytterligare krånglar till det är att det dessutom är iranska namn, och jag kan inte minnas vem som är vem. Jag vet inte ens om det är fråga om karar eller kvinnfolk, just för att jag inte känner till namnen. Det är Mehrdad, Baran, Parisa, Noushin, Iran (ja, en av typerna heter Iran, för att riktigt röra till det). Och namn på städer som jag knappt kan läsa utan att tappa bort mig halvvägs.

Hur som helst. Utgångspunkten är en invandrarfamilj i Malmö. Dealen är att en av personerna - minns inte vem - ska åka till en massa släktingar vars namn dyker upp på varannan rad till en stad i Iran (landet Iran den här gången). Jag läste tappert, men tappade bort mig ungefär på sidan två. Nu är jag på 143 och har inte alls koll på vad som händer. Få se om jag orkar läsa ut den. Det är ju synd att ha en halvläst bok i hyllan.

Men för all del - köp boken om någon nu känner för det. Men det kan vara värt att ha anteckningsmaterial till hands för att skriva lite stödord om man har tänkt hänga med.

2 kommentarer:

  1. Jag har den principen, att om boken är alltför dålig slösar jag inte tid på att läsa ut den. Jag har därav ett par tre pocketar i nån låda nånstans som jag aldrig tänkt läsa ut.

    Nej, jag kan knappt säga Schibbolet.

    SvaraRadera
  2. Jo, jag har också flera olästa eller halvlästa böcker i hyllan. Fast jag har nog tänkt läsa dem "sen". Kanske jag kommer att uppnå någon slags litterär mognad om något år, så att jag plötsligt gillar dem..?

    Jag vet inte ens vad fan Shibbo-vadenuva betyder. Det är möjligt att det nämnts i texten någonstans, men jag har missat det i så fall. Trasslig bok:-/

    SvaraRadera