söndag 14 februari 2010

Taskig söndag

En ganska taskig söndag, kan man kanske beskriva den här dagen som. Jag är uttråkad, sysslolös och går faktiskt och väntar på att det ska bli måndag morgon så jag får gå till skolan.

Jag har i alla fall storhandlat idag. Frågan man kanske ställer sig är: hur storhandlar man i ganska mycket snö och minusgrader och utan bil? Behöver man ens storhandla om man bor ensam? Svaret är att det går riktigt bra. Men cykelkorg och ryggsäck klarar man sig utmärkt. Dessutom är begreppet "storhandel" lite tolkningsbart. Storhandel för M. Kronqvist betyder att jag handlar lite mera grejer så att jag har för några dagar, och därmed slipper cykla till butiken varje gång jag ska koka en makaron.

Andra grejer jag hade tänkt göra idag var att städa. Men det brukar bli lite trögt med sådant. Mest för att det är så bökigt att springa med mattor i trapphuset till den närmaste vädringsbalkongen. Och för att dammsugarens sladdvinda är sönder och drar in sladden hela tiden.

Men kanske allra mest för att det är så tråkigt.

2 kommentarer:

  1. uh, jag känner igen mig. det fanns inget värre än långa tråkiga söndagar när jag bodde i åbo. dessutom var affärerna stängda och alla kompisar i österbotten - för det mesta.

    SvaraRadera
  2. Dyngtråkigt. Nu är i och för sig de flesta butiker söndagsöppna, men särskilt mycket sällskap har jag inte. De flesta befinner sig på annan ort, och många av dem i Österbotten. Suuuuuuck...

    SvaraRadera