måndag 15 februari 2010

Bra saker


En bra sak jag har är min sjal. Den är bra på fler än ett sätt. Till exempel för att min mamma har gjort den med sina egna små händer. Sedan är den varm som synden. Och stor. Lite drygt 2,10 meter från udd till udd.

Den har kommit till god användning sedan jag fick den julen 2008. Den har varit halsduk mellan hem och skola. Den har värmt mig i en taxikö i Jakobstad.

(Och dessutom skyddat mig bra från från de där ettriga 03.50-raggen som alltid förekommer i en taxikö. Man kunde tro att köttmarknadens sista chans är vid "sista lugna", som avslutas med valomerkki. Men nej. Då kommer sista chansen II, vilket är narikka-jonon. Absolut sista desperata chansen är i taxikön. Då tar man tydligen till vad som helst. Då är det bra att ha en sjal att dra högt upp över näsan och borra in sig mot sin kompis så nära man kan. Jag vill nämligen inte bli bortgift i en taxikö i Jakobstad.
)

Ja. Den har fungerat som filt under många långa och ganska kyliga tågresor mellan Kokkola och Åbo. Den har varit en värmande extrakofta under föreläsningar i lite kalla auditorium i skolan.

Tänk en sådan bra sjal.

4 kommentarer:

  1. Han er he! Å extra kul ere såklart tå an e handgjord - heimvirka:)

    SvaraRadera
  2. Och gjord av mamma....tänk...så roligt att den blev så bra och användbar! Mamma är ju ingen handarbetsmänniska, precis!!

    SvaraRadera
  3. Men virka jättesjalar - det kan hon!

    SvaraRadera