fredag 3 april 2009

Skor

Imorse fick jag vända om vid soptunnan och traska upp tillbaka. Det var helt klart för varmt för vinterjackan, fast jag bara hade en kortärmad topp under. In igen och plocka fram vårkappan ur garderoben och ta en omstart.

Det jag egentligen skulle skriva var att jag söker skor. Det är någonting som jag alltid verkar vara utan, och skulle behöva å det nödvändigaste. Mina svarta vinterskor (vinter och vinter... de har inget foder och millimetertunna sulor, och jag kallar dem vinterskor för att jag har använt dem i vinter) med skaft höll inte särskilt länge. Dragkedjan på högerskon är trasig och måste trixas med för att stänga. Sulorna inuti har gått sönder och är alldeles skrynkliga.

Det som är så tricky med att köpa skor är att jag borde köpa tre-fyra par för att någotsånär komma ikapp. Jag behöver sneakers, alltså vanliga vardagsskor, lite sportmodell att ha till jeans och sådär allmänt. Oumbärliga när man ska traska och gå överallt.

Sedan är dealen att jag ofta har leggings och klänning, och då kan man ju inte ha sportskor. Alltså borde jag ha skor som man kan ha till leggings. Gärna med lite skaft, kanske. Men inte vinterskor.

Till varje välklädd kvinnas garderob borde dessutom ett par lite snyggare skor finnas. Vad ska man kalla dem, promenadskor..? Sedan skulle jag behöva ett par Converse, lite ballerinor till senare i vår, eftersom mina förra nu blev limmade med superlim i höstas...

Som tur är har min klena samling utökats med två mycket viktiga exemplar under det senaste året. Supervarma vinterskor i polarexpeditionsmodell, som jag trånat efter i säkert sju år, och dessutom gummistövlar, vilket man måste ha i regniga Åbo.

Jobbigt detta med skor...

3 kommentarer:

  1. åhh, skor... jag har aldrig haft så många par skor senare i livet som jag hade medan jag bodde i åbo. där fanns en himla massa prima skoaffärer som sålde förmånliga skor...

    SvaraRadera
  2. Jo, här finns nog okej med skoaffärer (t.ex. DinSko, eller som finnarna kallar det DinnSkå'... :P), men det är ju det där med finansieringen också. Dessutom är jag ingen shoppare överlag:-/

    SvaraRadera
  3. i hastigheten tänkte jag skriva att jag inte heller är nån shoppare, men det är kanske inte riktigt hela sanningen ;) det jag egentligen menade är att jag inte gillar att shoppa kläder... inredning o skor nog :)
    dinnskå' fanns inte förr i världen, men desto fler udda, små affärer!

    SvaraRadera