torsdag 2 april 2009

Produktiv dag, oujee

Ah, segerns sötma. Eller snarare den ljuva tillfredsställelsen när man har fått någonting gjort. Jag klev upp och trampade i ett ganska varmt Åbo med sikte på akademikvarteren. Det första jag gör i skolan är att mötas av min praktikhandledare som har läst och godkänt mitt terapiutlåtande. Bara för oss båda att skriva under de två kopiorna och lägga i brevlådan på bottenvåningen. Nu är de på väg hem till klienten, och det byråkratiska är därmed avklarat. Jag har dessutom - trots att det är en månad kvar till deadline - skrivit terapiredogörelsen, den som innefattar en teoridel och sedan en utförlig presentation av terapiförfarandet och avslutande diskussionsdel. "Du är den första som har den klar!" sa min handledare, och jag var så stolt över mig själv så jag kunde spricka. Jag som alltid har varit den sista att få tummen ur, den sista att lämna in.

När arbetet som rör praktiken alltså var avklarat, kunde jag sätta mig ner och fila vidare på kanden. Det smakar inte ens trä längre, det börjar smaka BAJS. När man har varit på handledning och fått en massa ikryssningar och överstrykningar och förslag på ändringar börjar man nästan förlora hoppet om att slipandet kommer att bli klart. Någonsin.

Okej för att ändra stavfel. Okej för att ändra ord som låter fel. Okej för att flytta om meningsföljden litegrann. Men större ändringar - aaaaaaah! Jag fick till exempel förslag på att jag borde ha en annan teori i anknytning till den teori jag hade i ett kapitel. En annan teori innebär att söka fram en annan Klok Gubbe, med en annan forskning, i ett annat material. Dessutom fick jag förslag på vilken teori jag gärna skulle kunna ta upp. Det kändes lite som att gå tillbaka till ruta ett att sitta och läsa in sig på en ny (dyngsvår) teori och försöka inbegripa och förstå dess mening.

Men när klockan var fyra hade jag gjort alla ändringar jag hade blivit handledd till, och dessutom lagt in ett nytt avsnitt i texten. Kollade igenom rasket, dubbelsparade på två olika ställen (man kan aldrig vara nog försiktig...) och swisch! Skickade iväg kanden, version 7 842447 till handledaren. Man kan få gjort en del på en dag. Igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar