måndag 6 april 2009

Fuck tvåspråkighet

Jag har ilsket suttit och läst till Tvåspråkighet-tenten. Ilsket, för det är en förbannad massa skit, kom jag fram till efter ett tag. Jag hatar att läsa dynga som jag inte förstår mig på. Detta är ett exempel på någonting som med makt ska tentas bara för att man ska få inkassera studiepoäng. Enligt mig hade det räckt med närvaro på föreläsningarna, eller åtminstone någonting vettigt att tenta. Detta är bara onödigheter, i skrivande stund har jag exakt 20 sidor kvar. Jag ska plugga in och tömma ut skiten direkt när jag har tentat. Sådant där börjar jag inte ta upp hjärnvolym med...

Jag - intresseklubben, var redo - har ont i arsel och lår, helt självförvållat och välkommet. Till exempel wc-besök är intressanta, då man långsamt hukar sig ner och grinar, och sedan dimper ner på muggen. Och kvider till för att själva dimpandet var så smärtsamt. I-landsproblem, indeed.

Var till Kåren och lunchade med bästa A idag. Jag höll på att inte hitta in, eftersom jag inte varit där på säkert två år. Det var i alla fall roligt att träffas, hon har så himla gulliga historier att berätta. Och det säger jag inte bara för att jag vet att hon läser det här;) Nå, långlunch med massa prat och så kaffe på maten, det behövde jag idag.

En av de första dagarna i Åbo kommer jag förresten ihåg att jag och flickorna på klassen gick till just Kåren för att äta. Jag sa nog ingenting under hela lunchen, bara tittade på hela gänget med blonda flickor som talade sådär-som-jag-inte-gör. Kände mig lite vilsen. Och ugnskorv var det till mat:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar