onsdag 22 april 2009

Onsdag morgon

Ännu en produktiv dag. Denna gång startade jag dock en timme senare, eftersom jag hade räknat med en kortare skrivsession denna gång. Och se där, klockan är 11.17 och jag är klar. Planenligt. Perfekt, hinner slappa, luncha och sedan dra på föreläsning klockan 13.

Vem skulle ha trott att M. Kronqvist skulle bli en av dem som placerar läsglasögonen på näsan (inte för att jag äger några sådana, men...) och sitter och knackar på en dator i biblioteket en ledig onsdagsmorgon bara för att "jobba undan lite". Herregud, i Vasa hade detta betytt att jag hade gått till Fontana när Ollis stängde klockan 02 igår. Och alldeles säkert sett till att hålla vätskebalansen i skick där...

Igårkväll drog jag ut och sprang en trevlig länk längs med ån. Det börjar faktiskt vara vårfiilis här nu. Prunkande grönt nere vid vattnet, och skränande måsar och fridfullt simmande änder. Det går faktiskt att hitta riktigt fina löparstråk fast man bor inne i stan, det gäller bara att vara uppmärksam. Jag länkade ömsom på grus, ömsom på gräs och korta snuttar på träspångar. På tillbakavägen korsade jag järnvägsbron och noterade att Åbo Stad har sett till att tillverka ett riktigt självmordsräcke över ån. Tunna, tunna metallskrangel med långa mellanrum och massor med plats att falla igenom. Jag rekommenderar ingen att traska över den bron efter några öl, för vinglar du till lite är du förlorad.

1 kommentar:

  1. låter nästan som om du blivit lite påverkad av gertrud i dina förehavanden ;)

    SvaraRadera