onsdag 1 april 2009

På cykel

Efter att ha druckit fömeddaskaffi hoppade jag på cykeln och pedade till skolan. I ett soligt, vårigt Åbo. Kan ni begripa hur skönt det är att äntligen få cykla på en perfekt fungerande cykel på rensopade gator med den tunga skolväskan i cykelkorgen?!!!

Efter alla dessa krångliga cykelresor i snart tre års tid här i Åbo. Från Hallis på oplogade, sliriga, hala vägar. Iskallt väder. Praktik långtbortistan med en nätt liten cykelrunda på 11 kilometer två gånger i veckan, förutom trampandet till skolan. Med tungt terapimaterial i ryggsäcken. På en cykel som nätt och jämt höll ihop med vad som kändes som Guds hjälp.

Kanske det var bra att ha sådana motiga förhållanden först, för åååh så jag uppskattar cykelfärderna nu. Och cykeln! Jag kan inte nog tacka mamma och pappa för Gröna Faran, den nya bästisen jag har fått.

Tack, tack, tack, tack, tack, tack, tack, tack, tack, tack, tack, tack, tack, tack!

2 kommentarer:

  1. va int he nå bra i hallis? min kusin har precis flyttat dit!

    SvaraRadera
  2. Hallis var helt okej, speciellt om man som jag hade världens bästa kämppisar! Men det var lååångt att cykla på en dålig cykel (i en stad där man dessutom inte verkar ha några snöplogar på vintrarna...)

    Det är lite avsides, men grönt och fint, nästan som "på landi".

    SvaraRadera