lördag 4 april 2009

Helg börjar med T


Roligare än så här blir det inte ikväll. Jag bläddrar lite i tentmaterialet och vispar runt med den nyinköpta understrykningspennan, som säkert är den tredje eller fjärde på en kort tid. Jag sliter helt enkelt ut dem med mitt energiska highlightande.


T:na som brukar känneteckna en hemmahelg, alltså Träning, Tv och Tvätta kläder har utökats med ett Tentläsning.


I övrigt låg en brud på marken där ute idag. På rygg i regnet och tittade rakt upp. Hon var ung, högst 18. Inte verkade det gå någon nöd på henne, hon hade en kaveri som satt på marken intill och talade med henne. Men ändå - konstigt.


Det finns konstigt folk här, I tell you. Speciellt kollektivtrafiken i Åbo verkar vara ett tillhåll för samhällets utstötta. I bussarna kommer det folk indarrande och stinker mellanöl på var och varannan hållplats. Först tror man att det är random gammal alkis, men när de kommer närmare och sätter sig inser man att det är ganska unga killar. Nästan så de har akne kvar under det spretiga skägget. Konstigt dessutom att se spensliga pojkar som är yngre än en själv som går runt och smuttar kalja inne i ett köpcenter klockan två en måndagseftermiddag.

3 kommentarer:

  1. det är sorgligt med alla dessa öldrickande ungdomar. det är bara att hoppas att ens egna ungar inte sällar sig till skaran...

    SvaraRadera
  2. Mm-m. Ungdomar dricker öl och festar, det är klart, det har jag ingenting emot. Gör det gärna själv ibland;) Men festen är slut för länge sedan när man måste dricka ljummen mellanöl på eftermiddagarna i ett köpcenter..:-/

    SvaraRadera
  3. det var det jag menade, att de liksom inte fastnar i ölträsket på det viset. eller i något annat träsk for that matter.

    SvaraRadera