tisdag 24 februari 2009

Två måndagar på raken

...trodde jag att det var. "Måndag-måndag-måndag" har jag tänkt hela dagen. Men inte har det varit mindre tisdag för det. Jag tänkte till och med "måndag" när jag var till K-market Puhakka och dutthandlade (olivolja) på väg hem från skolan. Aj, så fel jag hade. Det är ju tisdag.


Fastlagstisdag, till och med. Vi tillbringade årets uppe i logpedin, där jag alltså presenterade Skriften och fick den opponerad. Det gick bra, även om jag tydligen hade haft skrivtrans lite väl ofta under processen, kändes det som när jag läste igenom den. Hur tänkte jag här? Söta klasskompis, bagardotter A hade fastlagen till ära egenhändigt bakat feittiisdasbullona som vi avnjöt till kaffet i halvlek. Mycket, mycket goda sådana. Med mandelmassa och fluffig grädde i mängder. Det lönar sig att ha en bagarflicka i gänget:)


Jag trodde aldrig jag skulle somna igår. Dels på grund av för många Dåliga Tankar, dels för att jag på något vis var rastlös. Trodde jag skulle slita hål på underlakanet, så som jag snurrade i timtal. Släckte lampan flera gånger. Försökte sova. Fick tråkigt. Tände igen. Funderade. Klockan tickade. Två. Halv tre. Tända, släcka. Lite över tre bestämde jag att jag ska sluta titta på klockan. Måste ha somnat i alla fall, för jag vaknade till ljudet av alarmet på klockan.


Jag brukar inte bli direkt sömnig för att jag har sovit dåligt. Däremot blir jag lite underlig (-are än vanligt). Kände bara hur händerna darrade hela dagen. Vet inte om det berodde på sömnbristen eller om det var en tillfällighet. Jag har i alla fall knarkat relativt lite denna vecka, så knappast är det det.


Satte i det närmaste världsrekord i lunch idag igen. När jag äter tillsammans med A, brukar det leda till utdragna utfodringstillfällen. Idag blev det en flera timmars historia, innan jag bröt upp och med våld tvingade mig hemåt. Har påtat på med lite dammsugning, tvättat en maskin kläder och varit nere och lyft skrot. Se on semmosta. Asia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar