fredag 20 februari 2009

Hej!

Helgen har börjat i förtid för min del. Jag har en ledig fredag, eftersom vi inte har några inprickade förläsningar, och jag har haft all terapi som ska has denna vecka. Brukar annars försöka påta in terapi på måndagar och fredagar, som brukar vara ganska glesa. Idag var det tomt i kalendern på fredagens spalt.



Då kan man fråga sig varför M. Kronqvist vaknar i gryningen. Varför är jag vrålpigg när klockan är about sju på en ledig dag? Tro inte att jag steg upp, nejdå. Så tänker jag inte förstöra en sovmorgon. Istället låg jag kvar och bökade till klockan var nio. Nio är den magiska tiden då det är tillåtet att stiga upp på en sovmorgon, annars kan det inte heta så. Så är det bara.



Jag sitter och bannas över en mer än lovligt krånglig dator. Herregud vad den kärvar nuförtiden! Flickorna på klassen har haft problem med virus som olyckligtvis har spritt sig via våra msn-listor. Jag har klarat mig undan, eftersom jag inte har nyttjat hotmail-kontot så mycket. Virus borde inte vara kruxet, bara en dator som börjar vara pensionär, och inte riktigt orkar med längre. Igår fick jag inte ihop något inlägg alls, eftersom datorn vägrade samarbeta, och mitt tålamod har en viss gräns. För er som sitter klistrade vid datorn och gråter blod när jag inte frekvent uppdaterar er angående mitt fantastiskt rafflande liv, har jag lugnande besked: här kommer en sammanfattning av gårdagen. Håll i hatten.



Dagen spenderades i skolan (nej, är det sant? tänker ni), och som vanligt var det opponering på agendan. Det går bra, även om det blir långrandigt att sitta så länge på samma fläck. Närpes har extra svårt, för hon lär drabbas av AD/HD i dylika sammanhang, säger hon. Nå, det går bättre efter halva tiden, då vi får ta kaffe. Jag ser alltid till att stå under den korta kaffepausen för att vakna till, och sedan är jag noga med att ha en kanna i min ända av bordet efter det. Sedan är det "påtår, tretår, magsår" som gäller.



Igår blev det maratonlunch med några av pärlorna på klassen. Är det onormalt att sitta så länge vid bordet att man nästan är hungrig igen när man stiger upp? Nå, man hinner i alla fall diskutera det viktigaste under en sådan session. Typ barnuppfostran (vi är de sanna experterna, eftersom ingen av oss har barn, ähum...) bingo och neonfärgade benvärmare. Sedan började det bli dags att bryta upp.



För min del blev det en vända på Kuppis Cittari, där jag jagade extrapriser och bland annat fyndade två paket köttbullar för 2€. Ett paket kostar ju ändå typ 1,10€, vilket gav mig en vinst på 20 cent. Helt klart en avgörande affär.



Nu kommer dagens fråga till De Som Vet Bättre: När jag kom hem skulle jag byta batterier till fjärrkontrollen till digiboxen, eftersom den inte funkade. När jag öppnade batteriluckan rann det vatten ur fjärrisen. Vatten! "Vafaa-an" tänkte jag. Då är det ju inte batterierna som är slut. Det har kommit vatten i fanskapet, vilket betyder att det är tack-och-gonatt med den för all framtid. Det enda som var mysko var att det inte finns någon möjlighet att det skulle ha kommit vatten i den. Jag brukar inte gå omkring och hälla vatten över grejer. Och vad jag vet kan fjärrisar inte vare sig pissa eller gråta. Jag tog i alla fall ur batterierna, torkade ur apparaten med hushållspapper och satte i nya batterier. Varpå grejen fungerade som ny.



Frågan är alltså: Vad var det som fanns inne i dosan? Vad finns inuti batterier? Är det någonting som kan rinna ut? Jag vet att gamla batterier kan ärg, så där så att det blir grönt eller orange och kladdigt. Men alldeles klar vätska har jag inte sett tidigare. Den luktade i och för sig lite så där artificiellt, men ingenting annat. Vad vet jag, jag arma människa.



Annars blev det en kall kvällslänk och lite tv och sådant igår. Alles in ordnung.

3 kommentarer:

  1. om jag förstått saken rätt så finns det nog vätska i batterier, så det är säkert den som runnit ut.

    SvaraRadera
  2. Jo, någonting finns det väl inuti batterier, men vad? Hm... dessutom hade jag tänkt mig att det skulle vara någonting tjockare eller någonting som hade en färg eller luktade starkt. Nya erfarenheter varje dag!:)

    SvaraRadera
  3. maken säger att vätskan i laddningsbara batterier är vattenlikt, medan den i vanliga batterier ofta är lite simmigt.

    SvaraRadera