söndag 15 februari 2009

Bäst före

Ikväll har jag ätit omelett gjord på en Väldig Mycket Utgången ingrediens. Närmare bestämt en skvätt matlagningsgrädde med bäst-före-datum i januari. Men jag konstaterade att 9%-ig grädde inte kan innehålla mycket annat än tillsatsämnen och kemikalier, och sådant ruttnar ju inte. Jag sniffade lite betänksamt i byttan efter att ha klippt upp den, men den verkade inte veta om något datummärkning. Varken luktade eller doftade. I med E-koderna i stekpannan tillsammans med ägg och lite av varje. Lite skit rensar bara magen.



Har suttit och knåpat med lite instuderingsfrågor till tenten i Psychology of Language, även känt som den onödigaste kursen i mannaminne. Sorry, jag tycker inte att det är spännande att lära sig hur man tillverkar en syntetisk röst med hjälp av dator. Jag föredrar riktiga röster, och om man inte har en sådan så skaffar man en elektronisk röstgenerator. Jag behöver inte tillverka en själv för det. Och det enda som är skoj med McGurk-effekten är att den heter McGurk-effekten. Och den lärde vi oss om redan första året.



Till råga på allt är tentboken dyngsvår. Vi kom därför överens om att dela upp alla instuderingsfrågor sinsemellan och sedan skicka svaren åt varandra. Det är ett jävligt siisti system, för man sparar helt klart tid på att inte läsa någonting onödigt. Däremot betyder det att man måste svara noggrannt på de frågor man har på sitt ansvar. Jag har suttit och kämpat med en av mina sex frågor ikväll, och vete fan om jag lyckas. Kursen är på engelska, litteraturen på engelska, frågorna på engelska... Jag har googlat fram interpretation, priming och ambiguity för att ens fatta frågan. Puh!

2 kommentarer:

  1. på något sätt känns det skönt att studieåren är over and done with...

    SvaraRadera
  2. Jo, det tror jag säkert. Men de har faktiskt sin charm. Ibland. Själv känner jag att jag snart är FÄRDIG med studerandet, och är motiverad att arbeta.

    Får man fråga vad du studerade, då när det begav sig?

    SvaraRadera