tisdag 25 november 2008

Tänk om man kunde...

Det finns en (okej, många, men speciellt en) sak som jag skulle vilja vara bra på. Jag skulle vilja vara riktigt jävla jättebra på att sjunga. Lite så där i smyg. Så där halvnonchalant kunna sjunga precis vad som helst superbra i vilket sammanhang som helst.

Jag har kommit i kontakt med sådana människor vid ett par tillfällen, sådana som verkar vara medfött musikaliska, och på någon fest får syn på en gitarr och är så där "Får man pröva den?", och så visar det sig att personen ifråga kan spela vad som helst. Vilken grej att kunna vara den som hakar på då och börjar sjunga så där perkeles bra. "Va? Kan DU sjunga?". Och så kan man det.

Så där så man efter ganska många öl tycker att man lätt kan gå och dra en karaoke i en bar så att det på riktigt låter bra. I och för sig har jag aldrig sjungit karaoke, och lovat att jag aldrig kommer att göra det heller. Har inte riktigt fattat vad som är så häftigt med att på fyllan stå och skråla finska schalgers - men ändå! Om man vore riktigt bra kunde man så där apropå ingenting alls bara gå och dra en låt. Kanske Hiljaisuus med Irina. Den bästa finska låten som har gjorts, i mitt tycke.

Som det är nu låter det mest ett krax, och sedan är det slut.

Ibland inbillar man sig ändå att man kan sjunga. Till exempel när man sjunger med i Radio Nova i bilen. Då kan man få upp en ganska bra volym i alla fall. Samma sak i duschen. Dock inte i hyreshus, för då får hela husbolaget höra ens repertoar. Just badrum är lyhörda. Min granne har till exempel Carolas jul-CD, och har redan plockat fram den. O Helga Natt till exempel. Smärtsamt.

Dock har jag ingen lust att spinna vidare på detta med att det kan låta okej när man sjunger O Helga Natt i duschen, och ekar sådär fördelaktigt samtidigt som strilandet döljer eventuella falska toner, och gå och ställa mig framför Idols-juryn. Det är väl sådana argument folk har när de drar sig dit. Att det lät bra imorse när jag sjöng i duschen.

Jag önskar mig alltså röntgensyn, superkrafter och obegränsad musikalisk genialitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar