fredag 14 november 2008

Men bestäm dig, kvinna

Så här brukar det vara med mig. Jag velar och velar och är värdelös på att ta beslut. Till och med de minsta, fåniga val ter sig som livsavgörande för mig. Till exempel kan jag stå och trampa i butiken och inte bestämma mig för om jag ska ta den eller den av i princip samma vara. Jomen den här är fullkorn, jomen den här är billigare, jomen den här har mindre fett, jomen den här är det fler i, jomen de här är godare, jomen de här har jag ätit så många gånger, jomen de här är färre men större. Ungefär så håller jag på. Sedan blundar jag och tar den ena. Och lägger tillbaka den och byter.

Så kan saker och ting lösa sig ganska snabbt också. Idag har jag till exempel gjort ett beslut. Jag har definitivt beslutit mig för vad jag ska skriva min kandidatavhandling om. Äntligen. Har till och med lite material som ska läsas i helgen, och redan fått första uppgiften av handledaren, för en sådan har jag också fått mig tilldelad. Känns riktigt bra.

Hade första afasiterapin idag, och det gick riktigt bra. Min terapihandledare är just en sådan som jag vill ha. Noggrann, systematisk, ordningssam. Kommer säkert att ha mycket hjälp av henne. Klienten verkar också passa mig bra. Synd bara detta med tystnadsplikten, för jag får ju inte berätta någonting. Om man vill veta vad afasi är kan man googla.

Det är väl ungefär det min tid kommer att gå åt till den närmaste tiden. Kanden, forskningsprojektet tills det blir klart, och terapin. Förutom det övriga skolarbetet så klart. har faktiskt en massa jag måste hinna göra i helgen, så ingen sysslobrist här inte.

Var på morgonlänk imorse i ett vaknande Åbo. Okej, så där värst tidigt var det inte, men åtta-rusningen höll precis på att ebba ut. Ganska fuktigt i luften, och det gick faktiskt relativt lätt med tanke på att jag precis rullat ur sängen och dessutom sprungit en kvällslänk igår.

Känns som en ganska produktiv fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar