tisdag 18 november 2008

Jobbar på bredden

Ett tecken på att man är inne i en fas av Mycket Seriösa Studier är att man fäller ut skrivbordet till dess maxbredd. Skrivbordet som egentligen är ett gammalt köksbord. Men eftersom jag är en liten och ensam flicka som sitter och äter vid lilla soffbordet i min enslighet har jag inte så stort behov av ett köksbord. Konstaterade jag. Förvandlade därmed bordet till mitt skrivbord genom att skjuta det mot väggen, placera datorn på det och addera en pinnstol framför datorn.

Bordet är en liten, kvadratisk sak som precis rymmer min laptop, men bordsskivan går att fälla ut. Igår fällde jag diskret ut den ena sidan, och kunde låta en pappershög och någon bok landa där. Ikväll slog jag på stort och expanderade bordet maximalt. Det är nu belamrat med material på båda sidor, och här sitter jag som en galen professor och låtsas få saker och ting gjorda.

Jag inte bara låtsas, ska sägas. Efter att misstroget ha stirrat på en uppgift och känt mig lite uppgiven, tänkte jag ändå utmana mig själv och plita lite på den. Och det gick över förväntan - nu är jag klar, och fick gå till kylskåpet för min belöning. En kall öl? En macka? Säg, en kvarlämnad chokladkakebit av något slag? Nädå, jag fick dra streck på stresslistan på kylskåpsdörren.

Gott så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar