fredag 7 november 2008

Pappas kontor

I tisdags när jag hade testat färdigt, och klockan inte var mer än tidig eftermiddag, körde jag för skojs skull förbi fars kontor, och såg att bilen stod parkerad utanför. Av detta drog jag den långtgående slutsatsen att han var på plats. Varför då inte stiga in och se vad som sker på kontoret denna tisdag?

Far satt och svor vid sin nya dator. Om det var fel på användaren, själva datorn, det som skulle göras eller programmet vat jag inte, men enligt far var det ungefär allt utom det förstnämnda. Vi diskuterade författare, journalister, idrottsföreningsbyten, sjukpensioner och annat man nu kan dryfta en tisdagseftermiddag.

Sedan drack vi kaffe på skogsvårdsföreningsvis. Detta innebär att man tar en plastmugg och placerar i en sådan där plasmuggshållare med handtag, som fanns på kontoret redan när jag var med pappa på jobbet en dag 1989. Då var jag fem år.

Sedan häller man vatten i en gammal kaffekokare med bortmonterad filterdel, och låter det börja koka. Så ställer man sig i tur och ordning med sin plastmugg under kaffekokaren och fångar upp det heta vattnet som spruttar ut tills man har lämplig mängd i sin mugg. Sedan i med en sked snabbkaffe, rör om och - tadaa! Kontorskaffe!:D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar