måndag 10 november 2008

Pynj

Det är mycket man ska krångla med såhär när man återvänder efter att ha varit borta. Jag brukar syssla med ganska lyckad kylskåpstömning innan jag far iväg, om så bara för några dagar. Rätt vad det är blir det längre frånvaro än man trott, och då är det ju lite tråkigt om saker ruttnar i skåpen.

Idag har jag just pynjat på med sådant. Packat upp, plockat in, handlat, plockat i kyl och frys, sorterat alla papper som jag haft med mig norröver. Kaotiskt. Nu har jag i alla fall fått alla saker på plats, mat finns i kylen, jag har diskat undan och tvättmaskinen snurrar (alltför sent i ett höghus, jag vet).

Det jag kom att tänka på var mitt handlande på Cittari ikväll - det blev så dyrt igen! Det är helt sjukt att mat ska kosta så förbannat, när det är någonting man inte kan vara utan. Jag handlade ingenting överlopps, ingenting som inte går åt, inga lyxvaror, jag kollade priserna på allt, försökte ta det billigaste jag kunde hitta. Och det var verkliga basvaror jag köpte, ägg (på rea, man fick 12 stycken för 98 cent), knäckebröd (billigt basknäcke), äpplen (valde mellan de billiga sorterna). Passade på att köpa tuggummi när de sålde dem för 50 cent påsen.

Jag köper helt vanliga matvaror, men jag vägrar att köpa sådant som inte är riktig mat. Så får franskisar kosta 70 cent påsen eller Dukes hamburgare säljas 3 stycken för 1€ så mycket det vill - det är inte mat. Det är någonting som är fel när en ensam studerande flicka nästan baxnar när hon ser kvittot efter att ha handlat helt vanlig mat för en vecka för en person. Det är någonting som är fel när man måste stå och gnida med att köpa morötter, broccoli och inhemska tomater. Sådant ska vara billigt, det är sådant man ska leva av. Vill någon satsa pengar i skräp ska de få göra det, men då kan det gärna vara det som är lite dyrare. För det är inga livsmedel. Man lever utan dem också.

Jaja. Ska kolla igenom testerna som gjordes i Österbotten som jag lovade, så går det snabbare imorgon när vi ska träffas och gå igenom vad vi har kommit fram till. Gäsp. Kanske packa väskan färdigt tills imorgon, så jag får med mig allt.

Ja, och just det. Jag skulle ju maila om det där också, det hinner jag ännu ikväll. Telefonsamtalet hann jag aldrig med idag, men det får bli imorgon. Jag är trött. Måste plocka fram pappren nu innan jag somnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar