söndag 20 maj 2012

Juttu

För några veckor sedan hade jag en journalist på besök för att göra en juttu om Majas Hus och hon den där Maja som ligger bakom den. Måste säga att jag var lite tveksam när jag kontaktades och tillfrågades om jag kunde tänka mig vara intresserad av att ställa upp på en intervju. Fru Självkritiker här, hej. Men tänkte ge det en chans ändå. Sedan var det ju tur att det var en riktig journalist som dök upp sedan också, och inte någon svettig, flintskallig gubbe med stor mage som hade hittat min blogg på random och nu ville ta "lite foton", höhö.

Såhär blev det då: http://www.ot.fi/Story/?linkid=197365#.T7Vb3pje6LU.facebook

8 kommentarer:

  1. Grattis! Helt underbart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jahaja, tack - eller vad säger man?:)

      Radera
  2. Va bra att du vågade ställa upp, trots risken för stormagad flintis, hehe. Och fotot är snyggt!

    -AM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, man tackar. Jo, lite risker måste man ta ändå. Och jag är ju Jetestark och Jetesnabb (...), så jag skulle nog ha kunnat försvara mig ;)

      Radera
  3. Brukar själv vara låt oss säga extremt kritisk till lokalpressens val av "juttun" och framförallt själva framställningen och språkbruket, men nu får kan man inte annat än berömma reportern (som nu råkar vara svensk på riktigt). Fin disposition och retorik som faktiskt inspirerar till att läsa HELA artikeln. Kan tänka mig att förnämare "prydliga" läsare känner att nackhåren reser sig och avskyn kommer krypande då det redan i inledningen framkommer att huvudpersonen gillar svordomar...:D Men sedan kommer ju den bakomliggande orsaken fram och den är nog svår att ogilla! Bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, kändes kanske lite hurja att inleda med att "detta är Maja, hon jobbar med barn och älskar att SVÄÄÄRA", men det blev liksom en lite kul twist när det kom in i sitt sammanhang sedan. Och det ÄR sant, jag har hört de där svordomarna ploppa fram fast man inte alls menar det. Och enligt mig är det ett tecken på att språket börjar hitta ut igen när kraftuttryck och känslor börjar komma. Like it!

      Radera