lördag 5 maj 2012

Fattar inte

Grannen har en hund på besök. Den skäller som besatt på andra sidan väggen. Jag som hatar hundar ur djupet av mitt hjärta - de flesta övriga husdjur också, men främst hundar - känner en stark längtan efter att tysta till det lilla fanskapet medelst en hård vridning i nackskarvet. Varför, varför vill man frivilligt ha en hund i sin ägo? Och inomhus av alla ställen? Själv skulle jag aldrig tänka som hundägare tydligen tänker, nämligen "Väntapassnu. Vi har ett trevligt och stillsamt hem. Det fattas dock ett element. Jag vill ha någonting som luktar, låter, dreglar, hårar och drar in skit. Någonting som kostar, som ständigt nervöst travar omkring som en orolig, gnällande själ och åstadkommer irriterande, knastrande ljud med tassarna mot golvet. Som man måste anpassa hela hemmet till, se till så att ingen mat finns framme, eller att alla saker som kan tänkas bli söndergnagda är noga bortgömda. 

Om någon kommer in på gården eller tvåhundra meter i dess närhet vill jag helst ha någonting som väsnas och ylar och skäller öronbedövande. Och när sedan gästerna kommer in vill jag gärna ha någonting att göra, till exempel hindra hunden från att hoppa, dregla eller annars vara i vägen. Sedan vill jag också uppmana alla gäster att "hälsa" på hunden, alltså peta/röra vid/klappa på den eller - värst av allt - uppmana dem att låta hunden slicka på handen. För det uppskattar ju alla. Själv inleder jag helst besök när jag precis har städat upp mig och kommer in som gäst i ett hem med att klappa och bli slickad på av djur. Varför inte ta en tur i ladugården medan vi ändå håller på?

Jag vill vara tvungen att gå meningslösa promenader flera gånger dagligen och lägga min tid på ett intelligensbefriat kräk som skiter i vem som håller i andra ändan av kopplet, bara det får gå ut och lukta på bajs med jämna mellanrum. Jag vill vara bunden, inte till en människa utan till ett djur i en sjukt lång tid framöver. Låt oss genast betala ett sjukt överpris för en inavlad jycke, och låt oss sedan prata munnen ur led om detta fantastiska fenomen åt alla vi känner, precis som om någon skulle bry sig. Och låt oss också publicera sjuka mängder bilder på Facebook om denna varelse. Ty den är tydligen "söt" på något vis". 

Nej fy.

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Betyder <3 en rev, å att du int alls halder memme? :)

      Radera
  2. Nee, int deheer gangon:) Tu beskriver även min kärlek till hundan jer, å väldigt utförligt. Ja vaal ju allt rörd:)

    SvaraRadera