lördag 26 november 2011

Pinigt

Har varit en effektiv liten tant idag. Hade hunnit skura toaletten, dammsuga lilla hemmet, fylla en diskmaskin och en tvättmaskin när klockan var knappt eftermiddag och jag cyklade ner på stan. Tycker jag nästan är nästan överdrivet duktig på en ledig lördag. Naturligtvis hade jag innan allt detta också hunnit titta på Erik och Mackan, men det är numera en självklarhet. Tills jag sett alla avsnitten alltså. Vilket kommer att inträffa typ imorgon. Buhu.

På stan blev jag lite smått besvärad. Jag vet inte vad det är, men jag tycker att vissa saker är så pinsamma på så många nivåer. Som att hela området där kring Blöjan (ett slags monument eller vad man nu ska kalla det, där i korsningen vid Halpahalli, en liten scen med med ett vitt, böljande tak, som i folkmun har börjat kallas Vaippa. Hehe) var fullsmockat med kids och deras uttråkade föräldrar som tittade på någon slags pinig dansshow med lite dansflickor, och en dansande, pinsam jultomte som liksom skulle "hänga med" i moves:en.

Inne i Chydenia var det om möjligt ännu mera fullskitet med barn och deras föräldrar, och en jultomte gick omkring och underhöll. Jag blev igen besvärad. Det känns så... jag vet inte. Tillgjort, fånigt, billigt, slarvigt. Med den där tomten i någon slags billig Tiimari-mask och en slarvig, röd rock. Föräldrar som knuffar fram barnen och vill att de ska hälsa på tomten, och han har inte riktigt någonting att säga.

Ofta såhär i juletiden när man är och handlar stöter man på julgubben i diverse varuhus. Och ofta brukar den där slarvigt utklädda tomten söka sig fram till mig och bjuda på godis, även när jag går ensam och petar på varor. Av någon anledning, av vänlighet antar jag. Men jag blir så besvärad!

Menmen. En helt oäven stadsresa var det icke, trots att jag höll på att flyga av cykeln emellanåt, på grund av den hårda blåsten. Jag handlade nämligen årets första julklapp! It's on!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar