fredag 4 november 2011

Anne Hietanen

Jo, förresten. När jag vrålpluggade till tenten här tidigare - och efter detta ska jag inte skriva "plugga" och "tent" på länge, jag inser att det är aningen tjatigt - så surfade jag runt på bloggar som en galning. Det var liksom den enda tröst man hade i sitt läsande. Läsaläsaläsa, tänka, minnas, anteckna, läsaläsaläsa - och så en kort paus för att orka.

Under de korta pauserna läste jag bloggar ganska mycket. Och youtubade på talande papegojor, men det hör inte hit. Kommenterade också bloggar, vilket jag inte vanligtvis brukar göra. Inte okända människors bloggar i alla fall. Men i tenttråkandet så förefaller de mest bisarra idéerna vara nödvändiga att genomföra. Alltså blev det en och annan kommentar på diverse bloggar. Så kunde man surfa in på nästa paus och kolla om det kommit något svar. Sådant är rafflande, man får lite kändiskänning. Om någon bloggkändis svarar, alltså. Bloggkändisar är bland andra Peppe, Catariina, Smulan, Janne Grönroos - ja, ni vet.

En av de bloggar jag läser är Anne Hietanens. Hon är kul och skriver lättsamt om... tja, inget speciellt. Allt och ingenting. Ironi och småanteckningar. Och lite angstande över talkshowen som hon och Hannah Norrena håller på med. Då och då ordnar hon så kallade frågestunder, då vem som helst får fråga vad som helst, och så svarar hon någonting random. Lite som en sådan där biljardkula som man skakar om och så ger den ett slumpvis svar. Alltså frågade jag på skoj Anne hur min tent kommer att gå. Detta var vad hon svarade:

"Svar 18 oktober 2011, 20:38
Maja, det vet redan mycket mera än du tror. Så jobba på ditt självförtroende mera än att plugga. Du kan ju skriva som en gud och huija lite. Njut av att läsa!!! Det är så roligt. Och läs mest de roligaste delarna och alltid sammanfattningarna i böckerna. Eller jag vet ju inte hur mycket text det är frågan om, men kom ihåg att man inte behöver veta allt. Du kommer snart att ha magisterpappren i dina händer och sen SKALL DU FIRA!!! Dessutom kommer du att få jobberbjudanden jäkla snabbt efteråt, så nu är det bara att njuta! (sista natten sover du som ett barn, mellan 6-7 h).

Ett råd; Njut av ditt liv nu. Du är så jäkla bra. Kunde ta lite mera lättsamt på saker och ting"


Jag vet inte jag. Ganska satans mitt i prick, skulle jag säga. Hon kan nog, den där Anne.

1 kommentar:

  1. Hej Maja, googlade mitt namn och landade på detta inlägg! Blev så glad. Kram

    SvaraRadera