måndag 8 mars 2010

Vår i luften

Imorse var det - tro det eller ej - vår i luften! Termometern stod mera på plus än på minus, luften var mild, solen tvekade, det droppade från taken och fåglarna kvittrade. Speciellt de där två sista faktorerna gjorde att morgonen var exceptionellt läcker. Att se vatten droppa från istapparna och höra fågelsång gjorde gott efter den här tuffa vintern vi haft. Mmm. Fint.

Idag blev jag i bybutiken tillfrågad om jag går i gymnasiet. Och det är inte ens första gången. Inte illa för en som trots allt har fyllt tjugosex nyligen:)

Och jisses vad skönt det var utomhus när jag snörde på mig dojorna för en löprunda ikväll. Helt renplogade vägar, stjärnklart och en dryg minusgrad. Vägbelysningen speglades i den blanka skaren på åkern intill.

Till slut vill jag bara säga att jag å det djupaste beundrar positiva människor. Sådana som har fått ta emot törnar av alla de slag, men fortsätter att hålla huvudet högt och se fördelarna framom nackdelarna. Som kanske skulle ha all anledning att vara bittra, men som inser att det bara bromsar en själv. Att ens egen inställning sist och slutligen avgör, att man själv bestämmer hur man vill ha det. Som inte har förlorat förtroende för människor, och vill tro gott om andra. Att vara "snäll" har fått en väldigt negativ klang, det innebär i princip att man är naiv och enkel. Men att vara snäll är egentligen en mycket fin egenskap. Snälla människor är ofta bra människor.

2 kommentarer:

  1. Jag är ingen snäll mänska. Tå var he sagt. Jag är en bitter, pessimistisk val utan vänner. En osocial idiot som int veit va hon har furi hon int har e na meir. Å tå ere fö seint.

    Tack och lov för alla röster i mitt huvud! ;)

    SvaraRadera
  2. Meh! He tycker int jag:) Ja tycker att du er en humoristisk, realistisk och uppskattad god vän. Som baserat på föregående kommentar verkar ha alltfö roko självförtroende. Man borde överöis de me ego-boost liiti oftari, så du insiir hu bra du e *kastar en stooran hink full me ego-boost-gegga över de*.

    SvaraRadera