måndag 22 mars 2010

Ninna-ninna-ninna-naa... dagens middagstips!


Den perfekta middagen. Tar ett par minuter att svänga ihop, innehåller massor med nyttiga proteiner och mättar alltså på ett bra och långsiktigt sätt. Detta är en tacomelett! Alltså en omelett med lite taco-stuk. Jag gjorde den för att jag råkade ha litelite färdigstekt, kryddat maletkött i kylen... och inte särskilt mycket annat.

Först tager man ett ägg. Man kan ta två om man vill, men nu ville jag ha en miniomelett. Man knäcker det och vispar sönder det lite med en gaffel. Därefter tillsätter man en liten slurk kallt vatten. Jag har från säkra källor (alltså matlagningsprogram på tv) hört att man i omelett ska använda antingen matlagningsgrädde eller vatten att späda med. Inte mjölk. Mjölk gör att det blir simmigt och grått och slemmigt. Jag kryddar äggblandningen lite med salt och svartpeppar. Köttfärsen är ju redan kryddad, så det krävs inte så mycket.

Jag steker först äggmömmön kanske en halv minut i en het panna med olivolja. Sedan strör jag över köttfärsen som alltså är smaksatt med tacokrydda. Vill man kan man riva över lite ost. Man kan vrida ner värmen lite och vänta tills ytan börjar ha stelnat. Sedan viker man omeletten dubbel och hivar upp den på ett fat. Jag brukar smeta på en klick hot salsa och servera portionen med sallad och en sked grynost.

Ett tips på en hälsosam snabblunch. Tacomelett. Mmm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar