tisdag 16 mars 2010

Lasse tässä MORRROOOO


Igår satte jag mig igen på ett av statens röd-vita tåg för att åka tillbaka till Åbo efter en ganska lång tid uppe i Öja. Jag har jobbat lite, samlat in material till gradun, och dessutom pynjat på med lite smått och gott. Som att balansera två barn under 2½ år samtidigt i famnen till exempel:)

Jag satt i en vagn där det också fanns en sådan där affärsman. Tyckte han själv i alla fall. Han ringde oavbrutet i alla fall den första timmen, och inledde samtliga samtal med "No Lasse tässä MORRROOO!" med ungefär sju basuners röststyrka. Under varje samtal eskalerade decibelnivån tills det avslutades med "SELVÄ, SELVÄ! MORRRROOOO!". En kvinna som satt bakom mig reste sig småningom upp och skakade på huvudet. "Här orkar i alla fall inte jag sitta..." sa hon lågt till mig på finska, och gick iväg.

Sedan undrar jag - har ni någonsin har köpt tågbiljetter på stationen i Kokkola? Där jobbar nämligen Herr Artig! En stilig man i yngre medelåldern, klädd i VR:s strikta kostym med slips. Han är så otroligt artig och tackar och nickar så rysligt för varje kort man visar upp eller för varje ord man säger. Har suttit i biljettluckan flera gånger när jag har varit där. Herr Artig gillar jag.

Sådant på tåg denna gång.

2 kommentarer:

  1. Pappa avslutar varinda samtal me följande ramsa: "Japp, jepp, jopp, japp,japp hej då!"

    SvaraRadera
  2. Han vill kanski avslut samtali me ti låt hurtti å positiv?:P Min äldre broder inleider all tilifonsamtalen me "Ööööh...":-S

    SvaraRadera