onsdag 10 mars 2010

En dag i Vasa

Klev upp lite över sex imorse och ställde mig iväg till Vasa för att fortsätta fältjobbet med gradun. Det blev en lång dag igen, med körande härs och tvärs genom staden med omnejd för att hitta alla de skolor och daghem som deltar i studien.

Jag hade stor hjälp av GPS:en när det gällde att navigera till rätt adress, men i de flesta fall blev det ändå ett detektivarbete att hitta ända fram. Jag lärde mig ändå snabbt att spana efter klätterställningar - för där det finns klätterställningar finns det dagis och skolor. Och jag kan inte ens räkna hur många pyttesmå ungar i reflexvästar jag har sett stå och gråta i någon vattenpöl på någon gård idag. Minst en på varje dagisgård!

Hade hunnit med majoriteten av adresserna när klockan blev halv ett och jag hade stämt lunchträff med före detta studiekompanjon S på peffan. En laxsoppa senare var energidepåerna påfyllda, och ytterligare en kaffekopp efter det fick koffeinnivån att stiga till godkänd nivå. Arbetet kunde fortsätta, och jag hade ork att fortsätta racet efter gradumaterial.

När den sista blanketten för dagen var avhämtad åkte jag hem till E för en kaffekopp och lite välbehövlig vila tillsammans med fadderflickan B och hennes lillebror O. Att besöka Vasa är alltid trevligt, för här finns goda vänner bara ett telefonsamtal ifrån, trots att jag inte har bott i staden på flera år. Och här får man dessutom nöjet att få en liten dreglig bebishand instucken i munnen när man minst anar det. Eller en ivrig flicka som drar en i handen och envist befaller att "Kaj!" (=Maja) ska följa med och titta på än det ena, än det andra.

Strax före nio på kvällen var jag tillbaka på Nyströmsbackan. En lång och tröttsam dag, med mycket körande och travande fram och tillbaka. Imorgon fortsätter jag. God natt!

2 kommentarer:

  1. Tusen fantastiljoner gang tack för att du came by!! Uppskattas verkligen av en trött hemmammamma. He va najs att råkas å bara sita å int göra naating...

    Nu har ja läst eitt kompendie, ja ork int na meir nu. Ska ställ me å sova, he vaal ju tidig väckning imoru igen, som vanligt.

    SvaraRadera
  2. Mysteriet med den geggiga pajen är löst! Man sku int använd frusi blåbären... vilken idiot som helst sku ju ha försteji att det blir vått tå di smälter.... tydligen int den här idiotn... Nåja, ja ska bjud kantren åt Toffe ikväld tå han er bånvakt... :D ;)

    SvaraRadera