fredag 26 mars 2010

Forskning, sjömän, krokar


Igår tog jag min bror till hjälp och åkte runt för att samla in det sista materialet till min gradu. De sista daghemmen och skolorna besöktes, och med bilskjuts gick det riktigt snabbt. I spegeln: forskaren själv.

I ett av daghemmen satt en liten minimänniska och pynjade av sig gummistövlarna i vindfånget. Direkt när jag klev in pep han: "Vad heter du?". Jag svarade att jag heter Maja, varpå han sken upp. "Vi har också en Maja här! Där uppe!". Sedan fjantade han iväg och ställde sig i trappan till andra våningen och hojtade: "Maja, Maja! Här är också en Maja! En till!".

Var faktiskt klar med insamlandet till lunch. Tog lunch på "sjömannaskolan" där min bror går. Det var glest med kvinnfolk där, men desto tätare med karar i skägg. Skägg är tydligen kova sana om man är sjöman.

På en sjömannaskola skulle man kunna vänta sig att det serveras sjömansbiff, sjömansgryta, salt sill ur stora tunnor och rom att dricka. Det gjorde det händelsevis inte. Det man däremot bjöd på var - ärtsoppa. Ärtsoppa är enligt mig inte mat. Det är inte överhuvudtaget värdigt som människoföda. Varför vill man äta sådant som för det första liknar kräk, och dessutom rimmar på både fjärt och stjärt?! Det bara måste ju vara äckligt!

Nå, man får ta seden dit man kommer. Som en tapper sjöman skyfflade jag in en tallrik ärtsoppa. Det gick ner om jag undvek att titta ner i tallriken och istället låtsades att det var någonting godare jag åt. Till exempel uppblött papp.


Sedan tog vi en sväng via Ikea respektive Biltema, där jag inhandlade lite krokar. Med brors hjälp skruvades de upp i min sovalkov, och fungerar nu som kläduppbevaringsföremål. När man har begränsat med utrymme vill man helst inte slänga vardagskläderna över till exempel en stol, för då har man ingenstans att sitta. Dessutom gillar jag ju detta med systematik.

6 kommentarer:

  1. Mins du hande i Gumbostrand som int kuna ita majs fö he rimma på bajs??

    Komber du föresten heimåt (= Öja) ti påsk?? Har du bestämd de na än?? ;)

    Å ja ska svara på mejl, lovar å svär!! :D

    SvaraRadera
  2. Jå, faktiskt! Ja tänker på an alltjämt tå ja sir majs:D

    Ja ha int bestämd ännu hu ja gör ti påsk. He kan noo händ att e val Öjaland. I så fall meddelar ja. E ni på väg mot Mjosunds stränder och grönskande natur i påskhelgen na tå?

    SvaraRadera
  3. Jå, no ska vi norrut no... ska ju vara påskhäxo me bånen. Elder Olli ska va hara å Bella... ja Bella ska väl va se sjölv me, om vi har tur, en sjal på hövo. :P

    SvaraRadera
  4. hehe, dina teorier om ärtsoppa är epic (som dagens ungdom uttrycker sig) :D

    SvaraRadera
  5. Emma >> En minihara:) Om ja e i Öja så får ni djeen koma å "häx" ti Nyströmsbackan. Ja lovar ti int deil ut biblan å kaffipaketen, som hande marockaan på Tallbackan gjor tå vi va små...

    alegni >> Som Emma nämnde här ovanför var vi en gång (under peffantiden) på studiebesök i en skola där en av eleverna hade Aspergers syndrom. Det tog sig i uttryck i att han verkligen inte kunde äta majs eftersom det rimmade på bajs. Och liknande. Alltså borde ju fjärtsoppa följa samma logik?;)

    SvaraRadera
  6. nå men stackarn. på riktigt alltså.

    SvaraRadera