tisdag 16 mars 2010

Sleepwalker

Jag har kommit in i en riktig sleepwalkerperiod. Alltså inte så att jag går i sömnen, för det brukar jag mig veterligen inte syssla med. Utan så att jag hela tiden befinner mig i ett slött, segt och sömnigt tillstånd.

I fredags somnade jag när jag höll på att byta om till löparkläder. Jo, på riktigt. Jag har mina träningskläder i bastun, för det är där jag byter om och duschar och har mig. Där är också golvet varmt och läckert, så ibland brukar jag lägga mig en stund på kaklet ifall jag är frusen till exempel efter en arbetsdag eller en utomhusvistelse. Nu skulle jag bara sträcka ut ryggen en stund innan jag drog iväg - och somnade på fläcken. Detta har hänt förr! Sov en dryg timme innan jag med ett ryck hoppade upp från golvet igen. En gång somnade jag bara för att jag satte mig i sittande ställning en stund, och vaknade 1½ timme senare.

Igår slängde jag mig på soffan en sväng, och innan jag visste ordet av vaknade jag och konstaterade att klockan var fem över åtta på kvällen. Diskade, pysslade och hängde kläder en stund, sedan slumrade jag till och från på soffan tills klockan var halv elva. Hämtade täcke och kudde, borstade tänderna och kurade ihop mig på soffan igen. Vaknade halv 02.30 och vinglade i säng. Imorse orkade jag med nöd och näppe tvinga mig upp klockan tio. TIO.

Jag är fortfarande megatrött. Känns som om jag skulle behöva sova i två veckor i sträck för att känna mig mänsklig igen. Är det våren? Eller vad är det? Jag äter i och för sig just nu en medicin vars biverkning ska vara trötthet, men någon slags jävla ordning ska det vara i helvetet också.

Vet någon var man får tag i ecstasy till billig peng? Eller amfetamin? Kaffe känns ingenstans mera...

3 kommentarer:

  1. det är nog våren. och kanske medicinen. har du försökt att inte späda ut kaffepulvret med vatten? ät det med sked i stället ;)

    SvaraRadera
  2. då ja gick i högstadiet så hadd ja å nå sleepwalker-period. kuna koma hem från skolan å sitt ner vi köksborde å läsa ÖB å så vakn en timma senare me ansikte(ibland pannan, ibland kinden)fullt med bak-framvänd text, eftersom ja somnat med huvudet på köksbordet och tidningen emellan ;)

    SvaraRadera
  3. alegni >> Bra tips! Kanske två-tre koppar kaffepulver på morgonen skulle göra susen?

    ida >> Hih, lite komiskt när man tänker på hur det måste ha sett ut:D Kanske jag har drabbats av någon försenad teini-trötthet..?

    SvaraRadera