måndag 1 oktober 2012

Tyky-tyky-tyk-tyk



Igår spenderade jag söndagen med att göra sedvanliga söndagssysslor. Tvättade och hängde kläder, slappade, tränade, handlade. Kokade ihop lite matlådor också. Sex luncher räddade. Hittade dessutom tre luncher i frysen som jag sånär hade hunnit glömma bort. Nio luncher är alltså kirrade och klara.

Har dessutom varit utan diskmaskin nu en längre tid, så därför kändes det extra magnifikt när jag och min bror kopplade i en sprillans ny Siemens häromveckan. Känslan när man bara får plocka in kärl i luckan och de är borta ur vägen, och dessutom medelst knapptryck magiskt förvandlas till skinande rena medan man - tja, uppdaterar bloggen eller pratar i telefon. Den känslan är fantastisk.

Jag hatar ju saker som ligger framme. Föreställ er hur irriterad jag blir på en diskho då. Klott som står framme och irriterar synfältet. Man kan inte ens koka kaffe utan att det blir en skitig kopp som dräller på diskbänken. Fy. Fixa luncher är nu ett nöje, bara att slänga grejer i en ugnsform och vräka alla pytsar och kastruller i diskmaskinen istället för att stå och diska dem som avslutning på projektet.

Idag har jag inte haft användning för någon lunchlåda dock. Har nämligen haft tykypäivä på jobbet. Jag och kollegorna har tillbringat dagen i Alahärmä, där vi har gått på morgonpromenad, haft föreläsning, gjort avslappningsövningar och gått på gym. Lite variation till vardagen sådär. Efter ett par timmar bakom ratten och flera omgångar frisk luft är jag ganska spak.

Måndag alltså. Det vet man ju hur det kommer att gå. Rätt vad det är så är det fredag och november och jul och påsk. Hej och hå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar