torsdag 25 oktober 2012

25:e oktober såg ut såhär

Idag har det nästan varit måndagsfiilis på jobbet. På det viset att allt var så väldigt intensivt. Det dök liksom upp extra smågrejer hela tiden, och så hände det lite sådant som ytterligare sinkade en. Detta pågick hela dagen. Men fast allt var lite uppspeedat så var det ändå en bra dag. Gillar ju känslan när man hittar någonting som funkar. När man knäcker någon slags kod och når fram. Jag och en kollega brukar säga att man får kalla kårar av sådant, om man nu kan säga så när man menar det i positiv bemärkelse. Nästan så håren reser sig på armarna.

Till exempel om man har en treåring som inte säger ett enda ord, som kommunicerar med att peka och humma, och som inte alls har hajat detta med att växelvis prata och be om saker och överhuvudtaget - liksom på riktigt leka, inte bara hacka en plastmorot i golvet och skrika när man tar den ifrån honom eller henne.

När man då hittar det där som fångar uppmärksamheten. Det kan vara att barnet fullkomligen älskar att plocka saker ur en hemlig tygpåse eller tjuter av förtjusning över att stoppa leksaksmynt i en kassa-apparat eller att en och en droppa kort i en leksakspostlåda. Jag har haft barn som blir alldeles ifrån sig av lycka över att få META EN PAPPERSLAPP MED ETT FASTSATT GEM MED EN MAGNET PÅ EN TRÅD OMG och gör vad som helst bara de får HÅLLA I METSPÖET OCH META LAPPEN. Och så börjar de använda orden just för att få göra det. I can haz kassa-apparaten, liksom.

Mäktigheten i det.

Jaha, hörnini. Förutom att jobba har jag cyklat via gymmet en sväng. I ett vitpudrat landskap. Inte snö ännu, gudskelov. Hagel, dock. Nu sitter jag här på soffkanten och vickar på tårna och filosoferar lite. Har laddat lunchlådorna inför morgondagen och är sådär allmänt fit for fight. Sådant ikväll.


2 kommentarer:

  1. Åh! Känslan! Oslagbar. Det är därför jag gör det här. Hälsningar från Åbo, där snön häver ner i stora tussar!

    SvaraRadera
  2. Verkligen! Det där när man liksom når någon vart, när man hittar Det Där Som Funkar. Då är det roligt :)

    Tack! Och hälsningar från snöhelvetet i Kokkola. Det är löjligt så mycket snö det har kommit. Jag börjar förstå pensionärerna som skaffar sig ett hus i Spanien.

    SvaraRadera