onsdag 24 oktober 2012

Dzzt

For via Öjan igårkväll för att lägga vinterdäck under bilen. Fick ett utmärkt bemötande i och med att jag serverades utsökt middag när jag kom. Laxsoppa med räkor. Gott som fa-en. Dessutom bra att vaddera magen med något varmt inför det råkalla som väntade sedan. För det är så väldigt kylslaget en blåsig och kolsvart kväll i oktober, kan jag meddela.

Det som var synd med mörkret var att omgivningen inte fick chansen att beskåda den varelse som rörde sig på Nyströmsbackan, för jag är lite som ett vandrande tivoli i dessa situationer. Jag har nämligen börjat använda min gamla peffanhalare som arbetsutstyrsel när jag pynjar med bilen. Den är för det första gredelin. För det andra är den täckt med tuschklotter, bland annat står det I love Sambuca på en ärm och Oskuld på ena bröstfickan. Och har ett fastsytt mjukisälghuvud på den andra. Tyska flaggan på ryggen, med mera. Igår lånade jag dessutom min mors gummistövlar. De är knallgula och stod i tvär kontrast till den lila halaren.

Men frånsett det rent estetiska gick däckbytandet bra. Förutom att jag vid ett tillfälle glömde bort lite vad jag höll på mig och fick min bror - inhyrd som övervakare - att ingripa med ett NEJNEJNEJ. Tydligen är det lite skillnad ändå hur man anstaltar. Själv har jag ju lite den inställningen att "Äh, hur noga kan det nu vara".

Dessutom är det så sjukt kul att använda mutterknackare. Dzzt-dzzt!

3 kommentarer:

  1. Du får uppdatera klottret med "I love the impact air guns" så dräkten liksom reflekterar sin användare. Det där med Sambuca tycker jag låter bekant i alla fall....eller så är minnet ute och seg(l)ar...eller??...;)

    SvaraRadera
  2. Jepp, jag hade någon slags Sambucaperiod i något skede, men det har gått över. Det är förresten en farlig dryck.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur då farlig? Mer än "normalkomaol"?

      Radera