måndag 22 oktober 2012

Att tänka på

Borde sälja grejer. Kläder, skor, mera kläder, kappor, jackor, prylar överlag. Och om jag nu på allvar (någon gång i framtiden) ska börja köpa lite mera bestående möbler till vardagsrummet (istället för ihopplockat krafs med olika nyanser av furu) så borde jag ju sälja det jag inte mera ska ha. Dessutom har jag också andra grejer till salu. Obs, ej knark.

Undrar hur jag ska göra. Öppna dörren och skrika "Hallå där, köp blåbär!" åt förbipasserande? Loppisbord är så jäkla omständigt. Hm. Hade detta varit Sweden hade jag lagt ut rubbet på Blocket. Inte riktigt samma kultur i det här landet, verkar det som.

6 kommentarer:

  1. Hur är det med sajter som t.ex. tori.fi däruppe i Kokkolatrakten? Åtminstone här så verkar det vara ett populärt sätt att skaffa/sälja/skänka bort grejor. Huuto.net är förstås ett annat alternativ, ifall man vill att folk ska bjuda på det man säljer (tycker själv den är stressig men smaksak). Och enligt föräldrarna annonseras det rätt mycket på regionline också. Ja. Om den informationen var av nåt värde.

    -Anna M.

    SvaraRadera
  2. Testa på findit.fi. Där har jag både sålt och köpt en del saker.

    SvaraRadera
  3. Jag skulle också ha tipsat dig om regionline och tori.fi...där har jag själv sålt onödiga grejer och det har gått riktigt smidigt! :)

    SvaraRadera
  4. Jag vill nästan påstå att det är enklast om du går med i någon av dessa loppisgrupper på Facebook. t.ex. "Loppis österbotten", så behöver du int "kråta" så mycket. Det finns också "Ostetaan-myydään/Köp o. Sälj" och "Loppis utan regler". Man fotar bara grejerna, skriver en kort kommentar om pris och så får intresserade ta kontakt. Har fungerat riktigt bra!

    SvaraRadera