söndag 28 oktober 2012

Röstande samt allmänt skrik

Ikväll efter gymmet drog jag iväg och röstade. Riktigt som en stadsbo den här gången, för tidigare har jag alltid av någon anledning röstat i Öjan. Vet inte varför, har nog för mig att jag har varit bokförd i Kokkola ända sedan jag flyttade hit, men tydligen inte röstningsmässigt. Hittills har jag alltså röstat på mammas jobb, på Öja daghem för att vara exakt. Där har man fått moikka på bekanta som sitter som funktionärer.

Idag fick jag som Vuxen och Självständig Medborgare samt Stadsbo åka till min egen röstningspunkt här i Kokkola. Måste till och med kolla på google var hela urnan låg, och orienterade mig dit i beckmörkret. Ryckte i fel dörr till en början, men hittade småningom rätt. Och nu fick jag för första gången styrka min identitet genom att hala fram körkortet. I Öjan har ingen någonsin frågat efter id-bevis. Alla vet ju vem man är.

Som jag tidigare nämnde så har vi ju fulla vinter här nu. Det är ett pulsande och ett rutskrapande. Och jag kan inte på någon enda nivå förstå folk som ser detta som någonting fucking positivt. Jovisst, barn tycker att det är kul att leka i snön. Lite som att typ hundar och andra mindre begåvade varelser gillar att köra ner nosen i en driva och frusta förtjust. Men fullvuxna, normalintelligenta människor - varför blir man glad av snö i oktober?!

Snö är enbart skit. Vad är det som är roligt med att allt tar längre för att man måste syssla med snöröjning innan man kommer någonvart? Det är jobbigt att cykla, man får snöiga byxben om man går, man måste gräva fram bilen och man ser ingenting för att det är is på rutorna. Man drar in snöklimpar under skorna och det bli blött i hallen, det är kallt och jävligt att vistas ute, och allt ska grävas fram innan man kan använda det. Typ postlåda, cykel, bil - allt.

"Jamen det är i alla fall bättre än regn". Tyst dummer, det är det inte alls. Regn är väl inget problem. Fäll upp paraplyet så slipper du det problemet. Man måste inte skyffla undan regn för att ta sig fram. Man måste inte skrapa regn från rutorna.

"Jamen det blir ju så mycket ljuuusare när det kommer snö". Åt er säger jag bara: håll käften och tänd en lampa. Vadå ljusare? Jag tittar just nu ut genom fönstret och det är beckmörkt. Som det alltid är i oktober. Oberoende av om det är snö eller ej. Om jag nu skulle vilja ta mig någonstans ikväll så måste jag förutom att trotsa mörkret också trotsa tusen ton snö. På vilket sätt är det en bra sak?

"Jamen det är ju så stämningfullt med snö! Riktig julkänsla redan, tihihii". Jaha, och vad har vi för nytta av julstämning i oktober? Nu ska vi inte överdriva detta med jul. Jag blir trött i nerverna av att det ska skrikas om jul hela december. Måste man prata så herrans mycket om en vanlig jävla helgdag? Jag tänkte ta en konjak i soffan på Nyströmsbackan den 24:e. Tända lite ljus och sådär. Den kvällen får det vara julstämning, men inte i oktober.

 Nu väntar jag på att den här löjligt massiva mängden snö ska smälta och att vi kan få återgå till en regelrätt beckmörk, regnig oktober. Det är trots allt bara höst ännu, inte vinter.

Sån tur att jag vet precis hur det ska vara och hur man ska tycka.

Mvh
M. Kronqvist
Allvetande expert, alla kategorier.
 

8 kommentarer:

  1. Håller SÅ med dig, Maja. Snö är från helvetet. Vem f-n vill väl ha full vinter redan i oktober?
    Nej, hoppas, hoppas att det smälter bort nu i veckan så vi får höstmysa i mörker och regn.

    SvaraRadera
  2. Kan du ta en photo av den "löjligt, massiva mängden snö," och posta den, så vi utan någon snö kan njuta den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej fy, jag vill inte ta någon bild av det där eländet. Du får bara lita på mitt ord, att det är löjligt massivt med snö :-/ I februari kan jag tänka mig att ta bilder på vackra vinterlandskap, då när det är vinter på riktigt. Detta är bara en misslyckad, alltför kall höst.

      Radera
  3. ÄNTLIGEN nån som tycker som jag om den här jävla skitsnön!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nå just en jävla skitsnö är det. Men den skulle visst smälta, sa de. I väntan på det nu då. Hade inte tänkt inviga nya vinterskorna på många veckor ännu!

      Radera
  4. Jåjå men smält snö i tamburen är väl bättre än sand, småsten och sånt?! Puss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Icke! Hellre tar jag två kilo sand i tamburen än den där jävla snön. Blött och jävligt under sockorna blir det också. GE MIG BECKMÖRK OKTOBER MED REGNVÅTA GATOR ATT CYKLA PÅ. Men jag tycker om dej ändå:) Puss!

      Radera