söndag 14 oktober 2012

Moussaka

Ursäkta bloggdiarrén här, men nu måste jag hehkutta en stund över dagens matlagningsprestation. Fick någon idé om att jag skulle laga moussaka, nämligen. Perfekt att svänga ihop och göra lunchlådor av. Har något minne av att jag som liten fick moussaka en gång när jag åt hos min kusin på andra sidan vägen. Har också ett minne av att jag inte tyckte om det. Men jag vet att det mesta jag tidigare inte tyckte om är sådant som jag nu älskar, så att jag mitt förra möte med moussaka var negativt var i princip en bra sak.

Andra saker som jag tidigare hatat som jag nu tycker om:

-Broccoli
-Blomkål
-Kokta morötter
-Tja, kort sagt alla kokta grönsaker och rotfrukter. Inte ärtor dock.
-Grynost
-Fetaost
-Spenat
-Mat med indiskt stuk, typ tikka masala

Och så vidare.

Alltså googlade jag fram tikka masala, tänkte jag skriva, men det gjorde jag ju inte alls. Det kokade jag förra veckan dock. Finns i frysen. Nu googlade jag alltså moussaka (vad gjorde man innan google? Åt knackkorv?), skrev ner ingredienserna på en lapp, hoppade i bilen och åkte till Minimani. Full av inspiration traskade jag runt på grönsaksavdelningen och plockade åt mig tomatpuré, lök och zucchini, för det var en zucchinivariant. Orginalet görs på aubergine, om man får vara lite besserwisser.

Det är terapeutiskt att laga mat. Okej, eventuellt inte när man är vrålhungrig och/eller har en tvååring som gråter hängande i byxbenet eller när allt misslyckas eller när man inte riktigt har lust. Men de gånger då andan faller på (en gång varannan månad) är det trevligt att stå och skära grönsaker. Om man har några hjärtesorger kan man passa på att ge utlopp för dem när man hackar lök, medan man ändå håller på tjuter.

Se så fint.

Och resultatet blev ju jättebra! Gott dessutom, för jag serverade mig själv en portion som söndagsmiddag. Resten blev lunchlådor för den kommande veckan.

2 kommentarer:

  1. Recept? /Glassmaskinen

    SvaraRadera
  2. Ska bli! Detta var en modifierad variant med ursprung i ett jag googlade fram, men jag ska försöka komma ihåg samt skriva ner. God var den!

    SvaraRadera