tisdag 4 oktober 2011

Skyltat. Inte.

Såhär ser min hallvägg ut:

Jepp. Den är kal och vit. Utan någonting på. Nada. Ingenting på väggarna i hela hallen. Förutom dörrar, då. Nu är jag inte så mycket för plotter överhuvudtaget, så någon oljemålning eller några lampetter eller liknande kommer inte att komma dit heller. Men ibland ser de där väggarna lite onödigt obebodda ut.


Har länge klurat på någonting skoj att lägga på den där vita ytan. Egentligen skulle jag helst ha en skohylla upp längs väggen. Eller skoskåp heter det kanske. Som man kan rada full med skor, istället för att ha de där fyra-fem aktiva paren på hallmattan.

Eller så någon lustig skylt. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om väggskyltar. Väggord går fetbort, de hatar jag mera än köttsoppa och förkylning. Men en skylt? Är det okej? I måttlig skala. Kanske kunde funka.

Nu är det emellertid så, att det inte finns några skyltar för en sådan som jag. Jag har bläddrat igenom alla plåt- och träskyltar jag har hittat på diverse ställen, och ingen passar. Eftersom inga texter motsvarar en sådan som jag. De skyltar jag har hittat hittills har texter i stil med... ja, se nedan.

a) Kärlek och romantik. Typ "Love is everything, happiness lol!". Eller ja, någonting i den stilen. Eh, ja. Kanske inte riktigt träffande.

b) Familjeklyschor, typ att "Family forever, happiness lol". Nja. Inte passande för den här lyan.

c) Latinska citat. Jag kräks.

d) Oerhörda kärleksförklaringar till ens vänner, typ "Alla mina tusentals vänner som jag älskar och som betyder allt för mig". Jo, visst eeelskar jag mina vänner, men jag är kanske inte typen som ständigt omger mig med ett dussin vänner och bekanta och har myskvällar där vi bara tycker om varandra och kramas sju gånger i veckan.

e) Något tjafs om trädgårdar (?). Typ att här bor en som passionerat gräver i sina rabatter och typ tänder på rosenbuskar och krattor. Hm. Räknas mina halvdöda krukväxter?

f) Husdjur och fanskap, i stil med att "My dog is my everything". Inga kommentarer. Förutom att jag hellre skulle ha en hög radioaktivt avfall hemma än en hund. Eller något annat djur heller, för den delen.

g) Något jiddrande om partaj och fancyga drinkar, typ att man lever i väntan på fredag kväll då man får festa loss i sitt glamourösa, sociala och hippa liv. Nja. Så glammig är jag inte.

Så att... Den där väggen förblir nog tom.

10 kommentarer:

  1. Brodér na snitsigt flick! Ja har en idé! "En tajten rev er en kleenan trööst i en fatian familj" :D:D

    SvaraRadera
  2. På våran köksvägg hänger denna skylt: "Hot beer. Lousy food. Bad service. Welcome - Have a nice day." Tycker iaf det tar hand om eventuella onödigt höga förväntningar gällande det som bjuds i nämnda kök. Ja det och så ett hjärtligt välkommen förstås. Fast förslaget ovan tycker jag också e ganska coolt.

    SvaraRadera
  3. Du vet sånadär träbokstäver att hänga på väggen, torde finnas vid Sunds (åtminstone i Jeppis). Hur skulle det vara med ett vitt, ganska stort M på väggen? M som i Maja, typ?

    SvaraRadera
  4. i know the perfect grej för din vägg. gör en likadan tavla som min med tubstationer i london, men skriv KOKKOLA på din i stället (eller öja) :D

    SvaraRadera
  5. *Googlar*....jodå,

    "Nyström Djupsund Hagafolk Djeiton Korsören Saari Norrö Kilsund Byrkholmen Kvarnnabba Långö Bodö Mjosund Tvärön Gräsholmen Mostro Munsö Bergöflagan Siksund Vändön Aggnissund Kålanviken Bullerören Kåtön Bjenöskatan Bodöskatan Långö Krokvik Näcksund Sweins Sandön Tjäru Åkö Aliholmen Furuholmen Knifsund Hagaholmen Ängön Tallbacka Hällot Vattungen Hickarön Mallot Kvikant Lahdenperä Björkhagen Haralandet Sandhagen Tullbacken Hållhagen Gamla Stan"

    kanske skulle kunna vara något om man liksom vill beskriva lite av en livsturné samtidigt, Vasa o Åbo kan bli knepit att få in me samma noggranhet o Åbo kanske borde lämnas helt mtp tidigare inlägg? ;)

    Puh, vilken lista det blev....:P

    SvaraRadera
  6. Hahaha! En njutning att läsa alla fyndiga kommentarer. Den första - :D :D :D! Tack för alla fina tips, folks!

    I övrigt skulle inte den där Alegnis/Bubbas gemensamt brainstormade idé vara så illa. Då måste dock platsen "Majas bullona" (jepp, det FINNS en sådan plats i Öja) finnas med :D

    SvaraRadera
  7. Tu hitta en lucka i Googles informationshav! ;)

    http://maps.google.fi/maps?q=Majas+bullona&oe=utf-8&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=sv&sa=N&tab=wl

    Men he gar ju ti lägg til staar e ter ti sist...:)

    SvaraRadera
  8. Den där skulle jag själv vilja ha! Är också lite allergisk mot Carpe Diem! Tycker dock om andra lite fyndigare skyltar... :)

    SvaraRadera
  9. Bubba >> Ja har int en susning om vann Majas bullona er, elder va eins er fö na. Fick föst i somar hör att e finns en tokan ställ. Borde kanski fara på sightseeing tii :P

    Becca >> Haha, jepp. Enda chansen för mig att få morgonmål på sängen är nog att sova i köket... :D

    SvaraRadera