fredag 21 oktober 2011

Pwned

RPM-spinning i all ära förra fredagen, men ikväll var jag ute på en JTJD-länk. JTJD står för JagTrorJagDör. En av de där rundorna då det känns som om man har bly i dojorna, botox i låren och radioaktivt cement i lungorna. Så jävla tungt och äckligt och trögt att man knappt kommer någonvart. Man hatar när det händer, det gör man. Och framförallt är man nöjd att det är mörkt och hoppas att så få som möjligt ska se en. Det är ju för fan pinsamt att larva på som en halt snigel.

På tal om att larva fram satte jag återigen nerverna på prov genom att dra via Cittari på väg hem från jobbet idag. Fredag eftermiddag i butik, ni vet. Det var smockat med folk, medelåldern låg på cirka hundrasju. Kändes det som. Det var faktiskt massor med gamlingar i butiken. Massor.

Och nu undrar jag en sak. Om man är gammal och skröplig, och inte har något jobb att spendera dagen på tills klockan fyra - varför måste man prompt gå och handla på en fredag just den tiden? Varför? När butiken är full av stressade människor med fullastade kärror, skrikande barn och fan och hans moster. Varför måste de tränga sig dit just då. Kan de inte gå klockan tre? Eller varför inte klockan nio på morgonen, panschisar vaknar ju ändå vid femsnåret på morgonen. Måste de gå just tio över fyra?

Nog är ju old peeps gulliga och så, särskilt den lilla söta, tydligen nedervetilbördige gubben som nappade åt sig en mjölkliter vid mejerihyllan och kommenterade:

"-Ja var å molkk. Dzik intt e amppert?"

Jojo, söta. Men när de är så inihelvete långsamma (inte riktigt lika långsam som jag var ikväll när jag sprang, men nästan). Jag undrar om man blir långsam när man blir äldre, eller om samhället har blivit snabbare. De verkar inte inbegripa detta med att inte störa, hålla till sidan, släppa förbi folk. De står gladeligen och pratar, tre i bredd, och blockerar hela gången. De kan börja diskutera recept och stå och blockera en hel hylla. De går i snigelfart sid i sid med sina kärror och pratar genom hela butiken, utan en tanke på att folk bakom kanske har en snabbare takt än dem. De äger liksom världen lite.

Och jag vill inte bli ägd av en panschis.

3 kommentarer:

  1. Hmmm...kan händ ja fantiserar ååter (!) men ja har i alla fall en teori:

    He at äldre invånare allt som oftast tycks vara i vägen o på feil plats vi feil tidpunkt tror ja ingalunda beror på at di faktiskt e slö elder ännu värr fösökar vara i vägen på flit (hemska tanke).

    Föklaringen är följande: Livserfarenhet! Under sina 70+ år i jordelivet ha di komi underfund me va som e viktit, he e int na vits ti stress o jaga på eftersom världen alder blir feedi entå. Alltså, ti tar dan som den kommer i maklig takt o fösöker njut åv tillvaron hela tiden varje dag. He at naan stressar opp på at di star i vägen tolkas mha 70 års erfarenhet som att ingenting gar på tok fast di typ parkerar mitt på gatå en minut elder två, ti ha viri me så läng så di har rätt ti djera liiti som di vil! :D

    SvaraRadera
  2. Kan händ, men i så fall tycker ja att di ska gaa i boodona å njut åv tillvaron å åv ti int behöv stress na aaderan tid än just klockon fyra på fridasettmeddan. HE E MÖJLIT ATT TI HAR TIID, MEN TI SOM E I ARBEITI HAR LIITI BEGRÄNSAT ÅV HE. Iaf jag lägger helder tiidn sin på na annat än ti sta bakom en gubbrygg å vänt på att an ska ha njuti feedit åv atmosfären på Citymarket.

    Hm.

    SvaraRadera
  3. http://youtu.be/55_JDx4Zf2o

    Från byrjan samt 3:08 o framåt:
    http://youtu.be/ami-6ZhPbZg

    :D

    SvaraRadera