fredag 21 oktober 2011

Bestraffad

Jag var så slö när jag kom hem från jobbet igår att jag inte fick någonting till stånd. Jag som skulle vrålplugga från fyra till åtta, och sedan cykla iväg på pumppi. När klockan var halv åtta hade jag fortfarande läst så lite (tagit hundratvå entimmespauser och läst samma sidor på nytt och på nytt och glömt att koncentrera mig) att jag bestraffade mig själv genom att helt enkelt förbjuda mig från träning.

"Nehepp, du har inte gjort som vi kom överens om, du får stanna hemma" sa jag åt mig själv. Varpå jag genast protesterade: "Men så kan jag väl inte göra?!".

"-Kan jag visst".
"-Men ÅÅÅH, jag fattar ju INGENTING! Jag är ju helt dum i huvudet. ALLA ANDRA får gå på Bodypump!".
"-Det var droppen. Nu är jag grounded!"
"-Men..."
"-Nu är jag tyst, om jag inte vill få ett förlängt straff!"
"-Mummel..."
"-Va? Vad säger jag?"
"-Ingenting"

Så gick det alltså till igår. Jag är hård men rättvis. Och sanningen att säga, jag pluggade rätt duktigt igår ändå, när jag väl kom igång. Satt och läste till klockan ett, sedan slog jag ihop boken och kröp till kojs. Utan Bodypump. Får så lov att prioritera lite nu, om jag någonsin ska komma någon jävla vart.

Nu kan vi ju gissa vad jag kommer att fortsätta kvällen med. En riktig tiotuseneurosfråga.

3 kommentarer:

  1. ...elder nä förresten. Likt en tonåring kanski du trotsar förbudet genom ti dölj festklädseln me lång kappa så läng du smyger ut, utan att tända lampan i trappan o me höga klackar i hande, samtidit som du stänger döre me ett svagt men bestämt tryck...:D

    SvaraRadera
  2. Nu tror ja du fantiserar liti!:)

    Förresten sku ja ju int på fest, ja sku ju å lyfta skivstång. Men e man grounded så e man, tå vankas varken fest elder Bodypump. Snopet.

    SvaraRadera