tisdag 11 oktober 2011

Lilla Maja

Skulle vara dags för lite klädinköp igen. Ja, alltså än är det ju inte vinter, men när väl snön faller brukar det visa sig vara lite sent. Det är bara det att det är så tråkigt att handla nödvändiga kläder. Helst handlar jag fiiliskläder. Typ nio euros toppar från H&M, för att de råkar fastna i handen.

Nu skulle jag behöva lite robustare grejer. Jag behöver nämligen två vinterkappor. En lång och varm, som man ser ut som Mårran eller en Heffaklump i, men som är olidligt skön att cykla i. Och en stilig kappa, som man ser ut som en skir dam i. Bah! Är inte helt säker på att skirheten sitter i kappan förresten, så det kan bli ett onödigt köp. Jag tänker mig i alla fall en lite tunnare, figursydd grej.

Sedan skulle jag behöva nya vinterskor också. Är inte riktigt säker på vilken sort, enklast skulle vara att gå lös på en tre-fyra stycken och leva på nudelspad till slutet av mars. Provade senast för några dagar sedan ett par gulliga kängor, lite pjäxaktiga. Samt ett par roliga stövlar med lurv på skaften. Kunde inte bestämma mig, dock. Borde med facit i hand ha köpt dem båda. När man ändå är stadd vid kassa, liksom.

Till exempel de här skorna är sådana man inte bör använda vintertid. Sommartid är de fantastiska, men vid minusgrader något dragiga.

Där ser man, vad man kan blogga om när man absolut inte har någonting att komma med. Jo, en sak kom jag att tänka på, men det var bara en undran som jag inte har någonting vidare att skriva om. Nämligen varför det är så fullskitet med bloggar som bär namnet "Lilla X i stora världen". Springer på en handfull varje gång jag slumpsurfar runt på bloggar. Lite som beskrivningen "följ min resa". Och "resan" kan vara av vilken typ som helst, typ "följ min resa till muskelknutte/designer/bondmora/toppidrottare". Sådana saker kan man fundera på, i brist på annat.

3 kommentarer:

  1. "Nudelspad" härmed utnämnt till dagens ord!

    SvaraRadera
  2. Det är liksom höjden av fattighet! :)

    SvaraRadera
  3. ...eller nä, det skulle i så fall vara utspätt nudelspad.

    SvaraRadera