söndag 9 oktober 2011

Dessa söndagar

Alltså de här söndagarna tenderar att bli lite meningslösa historier. Jag är nämligen så otroligt saamaton när det kommer till att planera någonting att göra. Om det inte vore för att bästa L ryckte mig i nackskarvet igår så hade jag inte kommit mig för att hoppa i klackarna och dricka lite vin på Amarillo igårkväll. Vilket var en riktigt trevlig historia. Mycket okomplicerat, men trevligt.

Det är i nio fall av tio bästa L som ringer och meddelar att nu blir det ett glas rött på krogen. Ibland meddelar hon också att det är försittning hos mig. Då är det bara att acceptera faktum, puffa till soffkuddarna, lägga på läppglans och ta emot gästerna. Inte mig emot, jag sitter så gärna och pratar skit och dricker vin hemma hos mig. Dricka vin och prata skit är ju nästan mitt främsta intresse.

Men så är det de här söndagarna. Som jag inte får att bli till någonting. Jo, nu är jag väldigt positivt inställd till sovmorgnar. Jag ser det inte alls som någon form av svaghet eller lathet eller brist på karaktär att sova länge. Jag har möjlighet till det, alltså gör jag det. Ser ingen som helst jävla anledning till att stiga upp tidigt, och sedan skryta med att jag har varit uppe sedan gud-vet-när och stoltsera med sådan skit. Liksom visa mig duktig för att jag stiger upp "i tid". Visst, har man barn är det förståeligt att man stiger upp vid sextiden också på söndagar, men jag vet inte varför jag borde göra det. Det är helt jävla onödigt. Jag arbetar hårt hela veckan, på så vis att jag måste lägga massor med tankekraft bakom det jag gör varje dag. Jag är ännu så "ny" i mitt yrke att det tar mycket energi att planera, göra och utvärdera. På fredagarna är jag trött efter en utmanande arbetsvecka. Sovmorgon är min helgnjutning. Och den unnar jag mig.

Efter den där sovmorgonen, however. Efter att jag har druckit morgonkaffe (vilket i praktiken är mittidagskaffe om jag vaknar tidigare, eller tidigt eftermiddagskaffe om jag vaknar senare), då hittar jag sällan på någonting att göra. Det är då man kunde cykla iväg på kaffe till någon, gå till lekparken med någon, ta en promenad eller löprunda med någon. Men eftersom jag är så saamaton så har jag sällan planerat in något sådant, och folk brukar oftast vara upptagna när man klockan två på en söndag ringer och föreslår någonting, för så har de redan tänkt samma sak som jag. Och gått iväg på just någon av de här aktiviteterna. Helt förståeligt.

Måste bli lite mindre handlingsförlamad på söndagarna. Fast jag gillar det där med att inte ha några planer, vara helt fri för en dag. Men en ynka programpunkt kunde man ju ha. Ska tänka på det.

1 kommentar:

  1. Ibland meddelar hon också att det är försittning hos mig. Då är det bara att acceptera faktum, puffa till soffkuddarna

    SvaraRadera