torsdag 29 december 2011

Snyltar'n

Har snyltat vidare idag. När jag drabbades av akut sysslobrist framåt eftermiddagen ringde jag och bjöd ut min vackra uppenbarelse som sällskap och allmän prydnad, och fick genast napp i Halkokari. Med löfte om att kaffe var på gång inom en snar framtid hoppade jag genast i bilen och rattade åstad hem till P. "Vad snabbt du kom" sa värdinnan i Halkokari. "Tack, det är ett direkt resultat av min brist på liv", svarade jag smickrad. Typ.

Vi gratulerade varandra till examen, eftersom vi båda två har avlagt en sådan här innan jul. Och så drack jag glupskt två stora koppar kaffe. Lille A, tre år förmanade mig dock allvarsamt att inte börja på med kaffet innan "mamma har sagt varsågod". Skärpt och väluppfostrad kille, det där.

När jag kom hem välkomnades jag av en varm, inbjudande fläkt av... bajs. Grannen var inne häromdagen och förvarnade att en rörgubbe kommer att komma och rensa avloppet den här veckan, och tydligen har det gjorts nu. Ur golvbrunnen i muggen stiger en distinkt kloakdoft, en bris av död apa. Eller lite om om någon har stoppat upp en gammal buffel, men inte riktigt rensat ut innanmätet ordentligt. Yäk. Hoppas det lägger sig av sig självt, annars vet jag inte vad jag ska göra.

Och som det har slaskat idag. Jag fick gå in tillbaka, byta till gummistövlar och ta ny fart när jag skulle iväg till Halkokari idag. Typ en decimeter vatten och slask över hela gården. Jag åstadkom präktiga svallvågor när jag stävade iväg med mina gråa gummistövlar mot bilen. Tur att man har sådana vid denna typ av väglag. Tårna var torra och nöjda inne i dojorna.

Så att sådant en torsdag som denna.

2 kommentarer:

  1. Gummistövlar i slutet av december, jo tjena... (hej förresten!)

    SvaraRadera
  2. Hej Lotta!:D Jorå, inte direkt midvinterväder. Kunde nästan ha haft nytta av en kanot...

    SvaraRadera