torsdag 1 december 2011

Handbroms

Det här med att det först regnar vågrätt, sedan fryser på, sedan blir plusgrader, sedan slaskar och sedan fryser på är inte bara tråkigt på så sätt att man blir lite frustrerad när man ska stå och skrapa (läs: hacka) rutorna fria från centimetertjock is strax före åtta på morgonen. Det medför också att handbromsen fryser och sedan kilar fast sig så att man får det som kallas strul med kärran, och tvingas ringa sin bror som just då befinner sig på De Sju Haven och be om hjälp.

Nu är jag överlag emot användandet av handbroms, för jag tycker att det är så mommo att fippla med sådant, just sådant som nervösa töntar sysslar med. Nej. Växeln i bara och så får det vara. Så låg som möjligt, har jag hört, för den håller bäst. Jag använder handbromsen bara om jag parkerar i en brant backe, och anser det vara nödvändigt. Nu har jag fått lära mig att handbromsen lär funka bättre om man använder den ofta, liksom att den inte kilar fast sig likadant då. Men det är fortfarande mommo!

Använder Batman handbroms i sin Batmobile, liksom? Nä, skulle inte tro det. Kan ni ser framför er hur någon kommer svischande i sin Ferrari, parkerar på plan mark och bara - KRRRT - drar upp töntbromsen. Nej, just det. Och har motorcyklar någon handbroms som man mommoaktigt drar upp när man parkerar bågen? Nej, just det. Mommo!

Nå, nu måste jag parkera i nedförsbacke häromkvällen, eftersom det inte fanns några andra paikkor. Och visst verkade det som om handbromsen hakade upp sig, eftersom jag nu så sällan använder den och för att det regnade-frös-slaskade-frös. Eller för att det bara är en töntig uppfinning, endera. Nå, jag kände av hur någonting låg på litegrann när jag skulle köra idag, och åkallade alltså min bror för att vi skulle fixa saken.

Så jag körde försiiiiiktigt ner bilen i det varma parkeringshuset under Kallentori och så lossade vi en bakhjulet och rättade till problemet. "Vi" betyder i detta fall min bror. Själv stod jag bredvid och spretade med lillfingret och pep att "Jag har aaaaalldeles för fina kläder för det här!", fast jag brukar anse att jag Kan Själv och sådär. Fixa handbromsar Kan jag faktiskt inte Själv. Fast nästan allt annat!

2 kommentarer:

  1. en mummo drar ju handbroms så...
    åldärn kombä ju pa du ju sej, så...;)

    SvaraRadera
  2. Trevlig blå Maglight. Jag har precis det samma i min bil.

    SvaraRadera