söndag 11 december 2011

Klappklapp

Har inte riktigt haft någon inspis med julklappshandlandet i år. Har lite (eh, en klar underdrift) känts som ett nödvändigt ont att gå i de där butikerna och kika om man skulle hitta någonting. Och då skulle jag ändå inte påstå att vi är sådär vansinnigt avancerade gällande julklappar hos oss.

Vi köper inte mängder av presenter som vi öser över hela släkten, men familjemedlemmarna brukar alltid få varsitt paket. Utom av min äldre bror, han är inte så noga. Ett år blev det väl en skraplott, ett år ingenting alls, och när jag frågade om han inte hade någonting åt mig sa han bara förvånat "Nä. Skulle du ha velat ha något?". Ett år blev det ett fint strykjärn och ett år en efterlängtad dagstidningprenumeration.

Det är nästan det som är mest spännande med storebrors julklappar, att man aldrig vet vad som väntar. Det kan vara a) ingenting eller b) någonting. Och detta någonting kan vara vad som helst. Hoppas att det inte är en ponny i år, för det skulle jag inte ha tid med.

Nå, den där julklappshandeln brukar gå rätt bra bara man kommer igång. Fåår byrjani, som det heter. Igår hittade jag inte mindre än tre klappar på en kort stund, och idag en grej till. Börjar med andra ord vara på den säkra sidan. Ett enormt plus med att bo i stan är förresten att man inte behöver någon bil när man ska handa. Gissa om jag njöt igår när jag svingade mig upp på den gröna cykeln med den generösa korgen, och trampade gatorna fram.

När folk köade i sina bilar för att köra ett varv genom Anttilas parkeringshus och konstatera att det är fullt, då rullade jag förbi och parkerade cykeln vid köpcentrets ingång. Med cykel rör man sig flinkt som en liten vessla den här tiden på året. Dessutom var det splendid cykelväder, med plogade gator och vindstilla, samt en temperatur kring noll.

Nu har jag i alla fall byrjani, ett par småsaker ska ännu fixas. Sedan får man sadistiskt börja röra sig i centrum och beskåda stressiga julklappshandlare med panik i blicken, som släpar runt på jag-hittade-ingenting-annat-presenter (alltså Adidas' eller Pumas presentförpackningar av duschgel, hudkräm och parfym). Särskilt strax före stängningsdags den 23 december är det roligt att röra sig kring parfymavdelningen på typ Citymarket, ty där står fantasilösa, medelålders män och sniffar på Eu de Vanderbilt för att nu ha någonting att packa in åt frun. Varje år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar