torsdag 29 december 2011

Via Öja

Drog taktiskt nog via Öjan och heimgååln ikväll efter en sväng via butiken då jag inte kände för att åka hem. Det taktiska bestod i att det precis hade ätits fisksoppa på Nyströmsbackan när Maja klev in, och hon därmed raskt kunde sno åt sig en portion. Och dessutom kröna verket med en kopp av pappas kaffe, som är så starkt att man får magsår redan när man fuktar överläppen med det.

Satt och hängde vid köksbordet en stund och diskuterade V8:or och Formel 1-bilar med pappa och bror, och roade mig med att flika in oväsentliga kommentarer mellan varven, eftersom samtalsämnet inte riktigt var inom mitt intresseområde. Som känt är jag lite dålig på detta med att spela intresserad om jag inte är det. Och Formel 1 hör verkligen till de där sakerna jag föraktar mest av allt. Det är någonting så oerhört motbjudande med det där tönteriet att jag blir matt i hjärnan av att tänka på att folk faktiskt fucking tittar på skiten. Har jag hört, alltså. Hemma hos hos oss har nog ingen någonsin bemödat sig. Vet alltså inte riktigt hur vi kom in på ämnet, det är ingenting som brukar diskuteras överlag. Det är ju för fan inte ens sport. Köra bil är aldrig sport. Det är mera som en syssla, typ klippa gräs eller hämta posten.

Sedan ritade pappa upp en karta över hur man lämpligen flisar på det effektivaste sättet på baksidan av ett kuvert. Sedan åkte jag hem längs en beckmörk Yxpilarääto. Och nu ser jag att det singlar ner stora, stora snöflingor i ljuskäglan från gatlyktan utanför mitt fönster. Få se om man vaknar upp i ett vinterlandskap imorgon nu då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar