söndag 18 december 2011

Julstuga

Den här söndagen har jag inte enbart legat och dreglat i soffan så till den milda grad att jag måste ta en dusch INNAN jag drar mig till gymmet framåt eftermiddagen. Så brukar söndagarna nämligen se ut. Så slöa att man faktiskt får slappar-overload framåt kvällen. Även om jag anser att det är helt lagligt att slöa på en söndag. Från morgon till kväll om så behagar.

Jag har istället påtat på med lite julbestyr, tro det eller ej. Den här kvinnan som hatade jul för några år sedan, och helst hade sovit mellan 23:e och 26:e december - hon har faktiskt mjuknat i kanterna. Även om jag anser att man firar jul under julhelgen, inte mellan november och februari. Och - jag fortfarande avskyr tomtar, glitter och trams.

Redan igårkväll satt jag och dekorerade pepparkakor. Vet inte riktigt varför jag sysslar med sånt. Men det är rätt terapeutiskt att skriva och snirkla med den där kristyren. Och jag lockades att skriva obscena ord bara på några kakor. Och ritade inte en endaste pippeli, det tycker jag var starkt av mig.

Eftersom jag inte är så mycket för det där med att slarva fram tomtar och troll, satsar jag på julpynt i form av... eller vad fan, måste det heta julpynt? Jag formligen hatar det ordet. Julpynt låter som om man klistrar upp guldstjärnor och glittergirlanger och radar ut miniatyränglar och små klingande klockor. Hu.

Nå, jag satsar istället för på plotter och saker, istället på dofter. På köksbordet en liten vit hyacint, som snart kommer att slå ut och fylla hemmet med hyacintdoft. Pepparkakedoften sitter i hela lägenheten, tycker jag. Kan bero på de cirka två kilo pepparkakor jag har bakat och som nu väntar på leverans till Öjan på julen. Om nu inte någon kommer hit och knaprar lite på lagret. Finns att ta av, om man säger så.

På soffbordet finns något som jag satt och petade med idag. Om pepparkaksdekorering är terapi, då är detta superterapi! Det är hur gemytligt som helst att sitta och peta in nejlikor i mandariner, och det doftar så gott. Händerna doftar gott också. Och ja, jag vet att det egentligen ska vara apelsiner, men jag tycker att det blir sötare med mandariner.

Julgumman kuittar.

4 kommentarer:

  1. Nämen vilka fina pepparkakor, jag blev storm förtjusta i dom. Dekorerade pepparkakor själv för ett par veckor sedan, och de var inte så enkelt som man skulle tro. Så jag är jätte impponerad över dina pepparkakor. Spara några åt mig, kommer jätte gärna på kaffe här efter julen när allt har lugnat ner sig här. Kram Piisu

    SvaraRadera
  2. Satan, he e ju nästan en G-klav på eina pepakakon flick, kanstji du vaal ti musiker än ;)

    SvaraRadera
  3. noo va he nu gårrfin piparkakona hede. du har väl hört att också fan blev religiös då han blev gammal, på samma sätt börjar du gilla julen så småningom!

    SvaraRadera
  4. Piisu >> Oh, man tackar! Kakorna finns i gott förvar, de väntar på finbesök från Halkokari;) Ingen stress, vi hinner. Kram!

    Anonym >> Nå nästan! Kanski ja lär me spela didgeridoo na da ännu..?;)

    alegni >> Ja-a, där har vi en till likhet, fan och jag - vi kan änder oss;)

    SvaraRadera