måndag 12 december 2011

Lunch med pappa

Idag har jag varit aaaalldeles ensam på jobbet, eftersom kollegorna var på skolning. När jag nu inte hade någon att luncha tillsammans med på jobbet, så ringde jag istället och bjöd med mig på pappas lunch. Dessutom fick han betala kalaset, det var väl schysst så säg? En god lunch var det hur som helst, någon slags mexikansk risotto. Med kebabstrimlor i, tror jag.

Lunchen intogs på stadshuset. Lite suspekt kändes det att få rabatterat pris för att man uppgav att man är en av stadens anställda. Fick en sådan där konstig blixtsnabb resa i tid och rum i mitt inre. Är jag liksom anställd av staden nu? Lilla valpen. På något sätt har man liksom tråcklat sig igenom att vara daghemsbarn på stadens dagis, undervisas av stadens lärare i våra skolor, liksom tagit för sig av det som staden producerar och delar ut. Och nu har jag liksom övergått till att vara själva arbetskraften. Det är lite svindlande på ett sätt.

På något vis glömmer jag ibland bort att jag är vuxen. Eller om jag ens är det vet jag inte, men i alla fall. Hade nästan väntat mig att någon skulle stanna till vid vårt bord, nypa mig i kinden och pipa "Jamen titta, har Maja fått följa med pappa till jobbet idag? Det är väl spännande!".

Nog om det. Jag vevade i mig portionen, stjälpte en kaffekopp i strupen och återvände sedan till jobbet. Så var det med den lunchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar