tisdag 6 december 2011

Slummer

Hade en sådan där ääändlös dröm inatt igen. Kommer inte ihåg vad det var den handlade om sådär exakt, men det var just en sådan där grej som aldrig blev klar. Dessutom var det sådär bisarrt, att jag på någon nivå visste att detta rör inte mig, men att jag ändå måste göra grejen klar. Till exempel som att man stressar över att man måste bygga klart taket på huset innan det börjar snöa, men att man samtidigt vet att man inte har något hus eller tak att bygga. Eller att man verkligen måste ut och mjölka korna innan de spränger, men att man samtidigt vet att man inte ens är bonde. Helt skruvat var det.

Dessutom hade jag en superstressig jobbgrej som tyngde mig så att jag halvslumrade och halvvaknade hela tiden. När jag sedan vaknade på riktigt så kom jag på att det inte alls var någon superstressig jobbgrej, utan en helt vanlig arbetsuppgift som ska vara inne här inom ett par veckor. Och som verkligen inte är någonting att ligga och grubbla på nätterna för.

Självständighetsdag idag då. Har fått i uppdrag av mamma att baka årets pepparkakor, och det gör jag så gärna. Ska se om de lyckas bättre än ifjol, då jag glömde lite ingredienser och resultatet blev bleka, buckliga pepparkakestackare. Som i och för sig smakade helt okej, men var lite väl ariska i hudtonen.

Pepparkakor brukar väl i princip bakas på självständighetsdagen, har jag hört. Jag frågade specifikt av mamma om de nödvändigvis måste bakas då, eftersom jag brukar skita ganska blankt i hur folk brukar göra saker och ting. O nej, svarade mor, jag får natuuurligvis baka pepparkakorna när jag vill. Om jag vill, det behöver inte ens bakas några pepparkakor för hennes del. Likförbannat frågade mamma vid två tillfällen igår i stan om jag har lagat någon deg ännu, högst antagligen syftande på att det ju är självständighetsdag följande dag.

Men nä. Inga kakor blir det här. Till helgen, funderade jag. Då blir det kanske pepparkaksbak.

2 kommentarer:

  1. jag aaavskyr att baka pepparkakor, och är så nöjd över att jag kom på det här med skurna pepparkakor i år. supernöjd alltså.
    jag är så ovan vid att ha klockan att ringa på morgonen, så bara för att jag hade ställt klockan att pipa vid halv åtta i morse (samma tid som jag senast går upp varje morgon), vaknade jag en gång i timmen från klockan tre och framåt för att säkert inte missa när telefoneländet skulle pipa till.
    men trevlig självständighet nu bara!

    SvaraRadera
  2. Trevlig självständighet på dig också! Detta blir mitt andra år som jag bakar pepparkakor, så för mig är det fortfarande en rätt trevlig sysselsättning. Har inte hunnit tröttna ännu, alltså ;)

    SvaraRadera